Renginys po:

  • 00 D.
  • 00 VAL.
  • 00 MIN.
  • 00 SEK.
+

Vištiena su medumi, garstyčiomis ir stautu

Categories: Maistas,Naujienos

O kaip savaitgalį be mėsytės… Jeigu planuojate savaitgalio pietus su šeimyna, ir pritrūkote vaizduotės, kaip gardžiai paruošti vištieną – štai puikus ir lengvai pagaminamas receptas. Šiek tiek išmonės ir nuostabūs maistingi pietūs ant stalo!

4-6 porcijoms reikės:

– 1,5 kg vištienos šlaunelių

– 1 šaukšto druskos

– 2 šaukštų sviesto

– 1 šaukšto pipirų

– ¼ stiklinės smulkintų svogūnėlių

– 4 smulkintų česnako skiltelių

– 250 g grybų (kokių tik mėgstate, pagal skonį)

– 1 stiklinės stauto alaus

– ½ stiklinės jautienos sultinio

– 2 susmulkintų čiobrelio šakelių (jeigu nerasite šviežių, naudokite džiovintus)

– 2 šakelės smulkinto rozmarino (jeigu nerasite šviežių, naudokite džiovintus)

– 1 šaukštas medaus

– 1 šaukštas garstyčių su grūdeliais

– ¼ stiklinės riebios grietinėlės

– druskos ir pipirų paskaninti

– ryžių garnyrui

Paruošimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220◦
  2. Apibarstykite vištieną druska ir pipirais iš visų pusių.
  3. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ant kaitrios ugnies ir sudėkite vištieną odele žemyn. Kepkite kol odelė paruduos ir taps traški, tuomet apverskite ir kepkite iš kitos pusės, kol šiek tiek paruduos. Išimkite iš keptuvės (atkreipkite dėmesį, kad vištiena turi būti tik apkepusi).
  4. Į tą patį sviestą sudėkite svogūnėlius, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir kepkite kol lengvai paruduos. Sudėkite česnaką, grybus ir pakepinkite viską dar 5 minutes, kol grybai suminkštės. Supilkite alų ir maišykite kol padažas sutirštės. Kaitinkite tol, kol tūris sumažės perpus. Tuomet supilkite sultinį, čiobrelius, rozmariną, medų ir garstyčias, kaitinkite dar 5 minutes. Pabaigoje supilkite grietinėlę ir pakaitinkite, kol padažas sutirštės.
  5. Sudėkite vištieną atgal į keptuvę ir dėkite į orkaitę (jeigu Jūsų keptuvė nėra pritaikyta orkaitei, viską sudėkite į kepimui tinkamą indą). Kepkite 220◦C apie 20 minučių, kol vištiena bus visiškai iškepusi.
  6. Patiekite su ryžiais ir padažu.

Gardaus ir nuotaikingo savaitgalio!

Straipsnio šaltinis The Beeroness.

Facebook Komentarai

Related Post

Parašykite komentarą