Veganiški sparneliai su alumi (taip, taip irgi būna)

Categories: Maistas,Naujienos

Jeigu veganizmas ir alus Jums atrodo nesuderinami dalykai, galvokite iš naujo – jau esame derinę veganiškus desertus su craft’u, o šįkart papasakosim, kaip pasigaminti veganiškus sparnelius su alumi. Puiki patirtis skonio receptoriams – netikite?! Pabandykite patys!

Reikės:

  • Saulėgrąžų aliejaus kepimui
  • 2 stiklinių miltų
  • 1/2 šaukšteli0 druskos
  • 1/2 šaukštelio česnakų miltelių
  • 1/2 šaukštelio juodųjų pipirų
  • 1 šaukštas krakmolo
  • 354 ml mėgstamo alaus (siūlomas stipriau apyniuotas)
  • 3 stiklinės pasmulkinto kalafioro (be stiebelių)
  • 1/2 stiklinės buffalo (barbekiu) padažo
  • 2 šaukštai sviesto ar veganų margarino

Paruošimas:

  1. Gilų puodą pripildykite 10 cm aliejaus ir pakaitinkite – termometras turi rodyti 180 laipsnių, kad temperatūra būtų tinkama kepimui. Sumažinkite kaitrą, kad palaikytumėte tokią temperatūrą.
  2. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, druską, česnakų miltelius ir krakmolą.
  3.  Du šaukštus alaus įpilkite į atskirą dibenėlį ir atidėkite. Į sausus ingredientus supilkite likusį alų ir skieskite vandeniu, kol gausi blynų tešlos konsistenciją.
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 80 laipsnių, įdėkite skardą ir įtieskite į ją kepimo popieriaus.
  5. Po vieną sumeskite kalafioro gabalėlius į tešlą, kad gerai pasidengtų, o tuomet kepkite aliejuje, kol paruduos iš visų pusių apie 4 minutes. Išėmę perkelkite į orkaitę, kad sparneliai išliktų šilti.
  6. Atskirame dubenyje sumaišykite buffalo padažą, ištirpintą margariną/sviestą ir alų.
  7. Sparnelius sudėkite į indą, užpilkite buffalo padažu ir išmaišykite, kol pasidengs. Patiekite iš karto.

Straipsnio šaltinis.

Facebook Komentarai

Related Post

Parašykite komentarą

CAPTCHA