Renginys po:

  • 00 D.
  • 00 VAL.
  • 00 MIN.
  • 00 SEK.
+

Užgavėnių hitai – blynai, spurgos, alus, šoninė

Categories: Maistas,Naujienos

Blynai su alumi, uogomis ir šonine

Super derinys! Savaitgalio pusryčiai, užgavėnių hitas – lengvai paruošiami ir tirpstantys burnoje.

Reikės:

– 1 ½ stiklinės mėgstamo blynų mišinio

– 1 butelio kvietinio alaus

– Mėgstamų uogų (gali būti ir šaldytos ar uogienė, priklausomai nuo sezono)

– 2 šaukštų obuolių tyrės

– 4 mėgstamos šoninės juostelių

Paruošimas:

Pagal nurodymus sumaišykite tešlą, pakeisdami vandenį alumi, o aliejų obuolių tyre. Susmulkinkite šoninę ir įmaišykite į tešlą. Kepkite įkaitintoje keptuvėje ant mėgstamo aliejaus, taukų, sviesto – prieš apverčiant į kepančius blynelius įmeskite uogų ir tada apverskite.

Iškepusius patiekite su sirupu, jogurtu, grietine ar grietinėle! Tiems, kuriems šoninė ir uogos keistas derinys – vieno iš dviejų galite nedėti, bet pabandę tikrai nenusivilsite!

Recepto šaltinis.

Gintarinio elio spurgos

Tiems, kuriems pabodę blynai ir norite užgavėnes paminėti netradiciškai, išbandykite šias spurgas! Pavyks ir tiems, kurie niekada nėra bandę J

Reikės:

– 1 stiklinės miltų

– ½ stiklinės cukraus

– 1 šaukštelio kepimo miltelių

– 1 šaukštelio cinamono

– ¼ šauštelio druskos

– 2 didelių kiaušinių

– 3 šaukštai vanilinio pudingo miltelių

– 90 ml gintarinio elio (galima rinktis ir IPA, pridės netikėto prieskonio)

– 4 šaukštai ištirpinto sviesto (šiek tiek atvėsusio)

 

Paruošimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220◦
  2. Visus sausus ingredientus išsijokite smulkiu sieteliu į didelį indą.
  3. Atskirame dubenyje sumaišykite kiaušinius, tirpintą sviestą ir alų, kol mišinys taps vientisas. Spurgų kepimo formą ištepkite gausiu kiekiu sviesto.
  4. Supilkite skystus ingredientus į sausus ir išmaišykite (tik nereikia permaišyti, kai matysite, kad masė tapo vientisa, viskas paruošta kepimui).
  5. Užpildykite spurgų formą mišiniu. Jeigu naudojate mažų spurgyčių formą, kepkite 8-9 minutes įkaitintoje orkaitėje, jeigu kepate įprasto dydžio spurgas 9-12 minučių. Spurgų viršus turėtų būti pageltęs, o ne parudęs (prisiminkite, kad spurgų nekepame įkaitintame aliejuje).
  6. Išimkite iš formos ir apvoliokite cukraus pudroje.

Recepto šaltinis.

Gardaus savaitgalio ir sočių užgavėnių!

Facebook Komentarai

Related Post

Parašykite komentarą