Renginys po:

  • 00 D.
  • 00 VAL.
  • 00 MIN.
  • 00 SEK.
+

Tobulas kadras alaus

Categories: Naujienos

Visi daugiau mažiau esame susidūrę su alaus fotografija – nesvarbu, ar kuriate savo produkcijos nuotraukas, dalinatės savo degustacijos akimirkomis, ar tiesiog keliate nuotraukas į instagram‘ą, dauguma bandėme išgauti tą tobulą atvaizdą to, kas mūsų stiklinėje. Žinoma, rezultatas dažnai toli gražu neatrodo profesionalus, ir sunkiai palyginamas su aprasojusio, putojančio gėrimo kadrais, kuriuos matome reklamose. Skirtumas tame, kad kol mes užtrunkame 20s paveiksluodami, profesionalai užtrunka valandų valandas kol išgauna norimą kadrą. Fotografas Jonathan Gayman dalinasi 5 patarimais, kaip profesionaliai fotografuoti alų:

  1. Susidraugaukite su šiltu alumi.

Jeigu norite, kad alus Jūsų nuotraukoje būtų putojantis ir su žavingais burbuliukais, tuomet niekada nefotografuokite jo tik ištraukę iš šaldytuvo. Šiltas alus Jūsų draugas. Šaltas gėrimas tiesiog turės mažesnį burbuliukų kiekį ir aprasojusias stiklines – kas yra gerai, jeigu siekiate gaivaus įvaizdžio, bet jeigu norite aiškios ir ryškios alaus nuotraukos, rinkitės šiltesnės temperatūros pavyzdžius.

Kaip išgauti netikrą kondensaciją? Laimei, jeigu Jūsų užduotis yra 2 variantai – šiltas ir šaltas, galite pasigaminti netikrą kondensaciją, tiesiog sumaišykite sirupą (kukurūzų, agavų ar kitą tirštesnį) su vandeniu ir užpurškite ant alaus taurės ar butelio. Ingredientų proporcijos priklausys nuo to, kokio dydžio lašų norite. Aptaškyti butelį galite su dantų šepetėliu, o ten kur norite strategiškai didesnių lašų, naudokite lazdelę ar švirkštą. Viso šio vargo privalumas – išdžiuvę lašai pasiliks savo vietoje, t.y. Jūs turėsite nuolat aprasojusį butelį ir galėsite skirti tiek laiko jo paveikslavimui, kiek tik pageidaujate.

  1. Tik aukštos taurės

Šis patarimas gana dviprasmiškas – priklausomai nuo to, kokį stilių fotografuosite, ko gero, tokią taurę ir rinksitės. Vis dėlto, aukštos ir siauros stiklinės išlaiko „burbuliukų“ efektą ilgiau, tad jeigu siekiate būtent tokio rezultato, reikėtų pagalvoti apie tai, kokį  stiklą naudosite.

  1. Kuo čia dėti pūkeliai

Kai ruošitės fotosesijai, be abejonės, visas taures išplausite nuo bet kokių nešvarumų, kurie galėtų sugadinti Jūsų kadrus, bet kai fotografuojate bet kokius gazuotus gėrimus, truputis pūkelių yra tik privalumas. Kai išplausite savo taures, išvalykite jas medžiaginiu rankšluosčiu, o vėliau, perbraukite popieriniu rankšluosčiu. Pūkeliai, kuriuos pastarasis paliks, kamerai yra nematomi, bet prie jų prilips burbuliukai ir dailiai laikysis ant taurės kraštų.

  1. Žiupsnelis druskos

Čia jau, ko gero, niekam ne paslaptis, kad nuo druskos alus suputoja it pašėlęs. Tad kai Jūsų puta pradės sėsti, tolygiai įberkite druskos (jeigu šliūkštelėsite tik vienoje vietoje, vulkanas pakils tik toje pusėje) – geriausiai tinka paprasta stalo druska, nors visos rūšys sukels panašų efektą.

  1. Pasirūpinkite atsargomis

Nesvarbu, ar pritaikysite šiuos patarimus, ar ne, visuomet būkite pasiruošę daugiau pavyzdžių. Kartais viena fotosesija gali trukti valandų valandas, todėl puiku po ranka turėti pakankamai atsargų, su kuriomis galėtumėte eksperimentuoti nebijodami, kad tai Jūsų paskutinė taurė. Na, o kas liks, žinoma, galite tiesiog padegustuoti.

Straipsnio šaltinis.

Facebook Komentarai

Related Post

Parašykite komentarą