Renginys po:

  • 00 D.
  • 00 VAL.
  • 00 MIN.
  • 00 SEK.
+

Tobula pinta ir alaus naujienos

Categories: Alus,Naujienos

Esate alaus mėgėjas, bet Jūsų gėrimas pilant visada užputoja, o geriant jaučiate keistą skonį. Peržiūrėkite šiuos patarimus, kaip patiekti alų, ir mėgaukitės puikios kokybės gėrimu kiekvieną kartą.

Alaus puta turi būti tokio dydžio, kad puikiai atskleistų gėrimo aromatą, tačiau ne tokia, kad lietųsi per kraštus.  Tai galima pasiekti trimis žingsniais:

  1. Rinkitės švarią stiklinę: ant stiklo neturėtų būti jokių muilo, lūpdažių, maisto likučių, aliejų ar kitų nešvarumų liekanų, kurios gali pakeisti alaus skonį. Taip pat stiklinė niekada negali būti atvėsinta – susidaręs vandens kondensatas tiesiog atskies Jūsų gėrimą ir nebegalėsite jo „užuosti“.
  2. Pakreipkite taurę 45 laipsnių kampu ir pilkite (nesvarbu iš butelio, skardinės ar krano) taikydami maždaug į taurės šono vidurį. Kai kurie alaus stiliai putos labiau, kiti (dažniausiai stipresni alūs) mažiau, tad nebijokite pastarųjų pilti stipresne srove.
  3. Kai taurė bus pusiau pripildyta, pakreipkite ją 90 laipsnių kampu ir pilkite toliau nukreipdami srovę į alaus (taurės) vidurį. Jeigu alus staiga pradėjo labai putoti, padidinkite atstumą tarp stiklinės ir butelio.

Įgūdžius galite ištęstuoti ragaudami naujuosius Sakiškių bravoro alus – miežių vyną ir porterį, brandintus statinėse.

Daugiau apie kiekvieną patys aludariai:

Statinėje brandintas porteris. Nuo bačkos artimiausiu metu pranešim apie porą naujienų iš bačkos. Pirmoji – porteris. Jis tęsia mūsų imperinio stauto istoriją – brendo tose pat statinėse. Kadangi mes dar mokomės brandinimo medienoje meno, buvo labai įdomu statines užpilti antrą kartą. Pirmojo alaus (imperinio stauto) charakteristikos buvo labai galingos ir, eksperimento dėlei, buvo įdomu pažiūrėti, ką dar įmanoma ir ar iš viso įmanoma paimti iš medienos. O rezultatai maloniai nustebino. Gavosi 8 alk. tūrio % porteris, visą savo galią įgavęs baziniam pavidale ir iš statinės neištraukęs beveik jokio papildomo alkoholio. Pačio viskio (prieš tai brendusio statinėse) natos labai subtilios, aluje dominuoja pati ąžuolo mediena, gomuryje pereinanti į lengvą taniniškumą. Jaučiasi, kad alų labiau įtakojo statinė, o ne tik prieš tai joje brendę stiprūs gėrimai. Ypač įdomu palyginti su pirmuoju statinėse brendusiu stautu, kurio, deja, jau nebeturime (visi kažkur prekyboje dar likę buteliai – paskutiniai).

Miežių vynas. Antroji naujiena, subrandinta statinėse! Šįkart – miežių vynas, brendęs romo bačkose. Šį alų įkvėpė Vilniuje veikiantys Rhum Room, kurių specializacija – romas ir Karibų virtuvė.

Mūsų darbą įprasmina tamsaus gintaro spalvos ir tvirto sudėjimo elis, kvape žaižaruojantis citrusų žievelių, rudo cukraus, tabako ir kokoso drožlių simfonija, kuri pasibaigia šildymo efektu nurijus.

Naujienas ragaukite: Alaus biblioteka, Gero Alaus Parduotuvė, RhumRoom, King & Mouse Whisky Bar & Shop, Steak Supply, Bambalyne – tikro lietuviško alaus rūsys, Vingiu Dubingiu Aludė, ROOTS, Alaus pirkliai / Craft Beer Merchants, Prohibicija.

Facebook Komentarai

Related Post

Parašykite komentarą