Renginys po:

  • 00 D.
  • 00 VAL.
  • 00 MIN.
  • 00 SEK.
+

Švyturio metų projektas – Compass Imperial Stout

Categories: Alus,Naujienos

Citata: „Gan stiprų deginto salyklo skonį lydi juodojo šokolado, kakavos, stiprios kavos poskoniai, bei lengvos vaisinių esterių ir džiovintų slyvų natos. Alkoholio stiprumas – aiškiai juntamas, bet ne aštrus.“

Visada yra lengva vertinti, kai kažkas išvardina skonius, kvapus ar kitas savybes. Tada dauguma juos pradeda jausti, o kai kurie pradeda aiškinti, kad to nėra. Ir labai dažnai galima suklysti. Tačiau jei kažkas pasiūlytų apibūdinti alų ir neduotų jokių užuominų, dauguma apibūdinimų apsiriboja iki 5 žodžių. Bet viskas pasidaro kur kas paprasčiau kai reikia pasakyti patinka ar ne.

Grįžkime prie drąsiai galiu sakyti Švyturio metų projekto – Compass – Imperinio Stauto alaus. Pagaliau alus ne tik atsirado aludarių internetiniame puslapyje, bet net pirmame su visa istorija. Pirmieji galėjo rezervuoti jį internetu ir atsiimti vienoj iš pasirinktų vietų. Tiesa, niekas papildomai nepranešė, kad „alus tavęs laukia ir jau gali atsiimti“, o lygiagrečiai galima alų buvo nusipirkti ir nesiregistravus prekybos centruose. Toks akivaizdžiai laiko trūkumo rezultatas, bet viskas tikrai pateikta gražiai, gražiai nupiešta ir papasakota istorija, labai gražiai supakuota. Prieš metus bandymas padaryti ekskliuzyvinį alų po „Raudonos plytos“ brandu parduodant po 9,99 € nepavyko, nes tas alus yra iki šiol parduodamas ir jo kaina siekia 3,99 €, o pirkė už 9,99 € liko durniaus vietoj. Šį kartą kaina nuleista iki 7,99 € ir, manau viskas padaryta daug geriau. Prekinis ženklas „Švyturys“ yra visiems žinomas, o tai prideda tikrai daugiau svorio nei „Raudonos plytos“. Visas pateikimas ir laikas yra labai geri tam, kad šis alus virstų Kalėdine dovana. Jei kas nežino – Kalėdų senelio nėra, o dovanas perka jūsų artimieji. Trumpai tariant, pateikimas labai geras.

Na o dabar apie turinį.

Išvaizda. Alus labai tamsus, puta labai nestabili ir sunkiai formuojasi.

Aromatas. Citata: „Džiovintos slyvos, lengvos riešutų natos, saldymedis, švelni vanilė“. Kai turi tamsų alų, tai sakant „džiovintos slyvos“, „kava“, „juoda duona“ retai kada apsiriksi. Sakant „lengvos natos“ yra sakoma, kad jei nejausite tai viskas ok, o jei jausite tai irgi ok. Saldumas nėra visada „saldymedis“, o vanilė taip pat retai klystamas apibūdinimas, kai turime tamsų saldoką alų ir daug alkoholio. Taigi, kaip ir nemeluojame, bet tuo pačiu nieko nepasakome. Ką jaučiau aš? Riešutai, šokoladinis saldumas, viskio alkoholis tikrai jaučiami. Balansas tikrai neblogas.

Skonis. Citata: „Riešutai, degintas salyklas, juodasis šokoladas, kakava, ąžuolas“. Paskutiniai trys, spėju, pardavimų komandos surašyti. Riešutai labai aiškūs, šokoladas taip pat, bet šokoladas ne tikras juodasis, o tas, kur su mažiau kakavos. Šlykšti karamelė užgožia viską ir iškart primena Baltijos alų ir paskutinį jų Gluh Marzen (Baltijos). Net cinamonas jaučiamas. Tačiau jei esate viskio prisiekęs gerbėjas, o alų ragaujate rečiau, šis alus jums tiks. Man jame labai trūksta rūkyto salyklo, kuris galėtų paslėpti dalį jo problemų ir priduoti labai skanių aromato ir skonio natų. Reiktų lažintis, sakyčiau, kad tai Baltijos alus, supiltas į viskio statines. Alus neturintis tvirto kūno, šlykštoką karamelės perteklių ir daug laipsnių, greičiausiai gavęs iš viskio. Alkoholis taip pat nėra vientiso alaus darinys, o gyvenantis savo gyvenimą atskirai. Galbūt skonis keisis einant laikui, bet jei parduoda – turiu teisę vertinti jį tokį, kokį įsigijau.

Poskonis. Poskonyje lieka alkoholis ir karamelė, kuri, kaip jau minėjau, stipriai nurungia ne visai malonų alkoholį.

Bendras įspūdis. Su įvaizdžiu labai gerai viskas. Su aromatu taip pat nėra blogai, bet va skonis ir poskonis… Labai nenorėjau peikti šio alaus, nes nusiteikimas buvo labai teigiamas. Na bet juk galima prognozuoti kas gausi atliekant tam tikrus veiksmus? Daug kam, kam patinka Baltijos alus – patiks ir šis, bet mėgstantiems skonių ir kvapų tobulą derinį – bus vargas.

Vertinimas: 25/50

Facebook Komentarai

Related Post

Parašykite komentarą