Renginys po:

  • 00 D.
  • 00 VAL.
  • 00 MIN.
  • 00 SEK.
+

Sūrio torto desertas su stautu

Categories: Maistas,Naujienos

Artėjant šventėms be abejonės pradedame planuoti, ką patieksime į savo šventinį stalą. Salotos, kepti paukščiai, žuvis… viskas labai paprasta, tereikia kelių pakeitimų ir tą patį patiekalą gali  atrasti iš naujo. Bet ką patiekti, kai atrodo, kad visko esi sotus, tačiau iki visiškos palaimos trūksta to burnoje tirpstančio deserto kąsnelio. Idealus variantas – sūrio torto desertas su stautu, kurio nereikia kepti. Desertas patiekiamas atskirose taurėse, puodeliuose, todėl tikrai nepadauginsite su porcijomis, paruošimas itin lengvas, o skonis – dangiškas!

4 porcijoms reikės:

– 1 stiklinės (110 g) sutrupintų sausainių (gali būti, pvz.: Selga)

– 3 šaukštų (42 g) ištirpinto sviesto

– 500 g kreminio sūrio

– ½ stiklinės (120 ml) riebios grietinėlės

– ½ stiklinės (150 g) cukraus pudros

– 1 šaukštelio druskos

– ½ stiklinės (112 ml) stauto alaus

– 170 g tamsaus kartaus šokolado, ištirpinto ir šiek tiek atvėsinto

Paruošimas:

  1. Sumaišykite sausainius su ištirpintu sviestu. Sudėkite į 4 indelius, į kiekvieną po 2-3 šaukštus ir paspauskite ant dugno.
  2. Su mikseriu išplakite kreminį sūrį, kol jis taps purus. Tada įmaišykite grietinėlę ir plakite, kol masė taps vientisa.
  3. Įmaišykite cukraus pudrą ir druską, plakite kol tekstūra bus itin puri ir lengva.
  4. Sumažinkite plaktuvo apsisukimus iki minimumo ir lėtai supilkite alų bei šokoladą. Tada padidinkite greitį iki maksimumo ir plakite dar 6 min., kol gerai susimaišys.
  5. Sudėkite mišinį į puodelius ant sausainių ir palaikykite šaldytuve bent 2 val. prieš patiekiant, o dar geriau, – per naktį.

Skanaus ir saldaus šventinio pasiruošimo!

Straipsnio šaltinis.

Facebook Komentarai

Related Post

Parašykite komentarą