Renginys po:

  • 00 D.
  • 00 VAL.
  • 00 MIN.
  • 00 SEK.
+

Spraginti kukurūzai su sviestu ir alumi

Categories: Maistas,Naujienos

Nekokie orai savaitgalį reiškia jaukų pasibuvimą namie, kuris dažnai įtraukia ne vieno filmo peržiūras. O jeigu prie jų pasiūlytume spragintų kukurūzų su alumi? Kino teatruose tokių tikrai nerasite, bet namie – galima 😉

Reikės:

– 3 šaukštų saulėgrąžų aliejaus

– 1 šaukštelio druskos

– 1/3 stiklinės kukurūzų sėklų

– 1 šaukšto nesaldinto sviesto

– 1 šaukšto IPA

– 1 šaukštelio rudojo cukraus

Paruošimas:

  1. Dideliame puode su dangčiu pakaitinkite saulėgrąžų aliejų ir įmeskite 3 kukurūzų sėklytes.
  2. Kai jos susproginės, nuimkite puodą nuo ugnies ir supilkite likusius kukurūzų branduolius, uždenkite dangtį ir luktelkite dar pusę minutės prieš uždėdami atgal ant liepsnos.
  3. Spragėsiai turėtų pradėti pokšėti iš karto. Spragant nukelkite kelis kartus nuo ugnies ir pakratykite, kad neprikeptų prie dugno. Kepkite, kol pokšėjimas liausis arba tarp jo liks ilgi tarpai.
  4. Nuimkite puodą nuo ugnies ir supilkite kukurūzus į didelį dubenį.
  5. Tą patį puodą vėl uždėkite ant ugnies ir sudėkite visus likusius ingredientus. Kaitinkite ir maišykite, kol sviestas ištirps ir gausis vientisas užpilas.
  6. Lėtai supilkite sviesto-alaus padažą ant spragėsių.
  7. Patiekite iš karto.

Gardaus savaitgalio! 😉

Recepto šaltinis Draft magazine.

Facebook Komentarai

Related Post

Parašykite komentarą