Renginys po:

  • 00 D.
  • 00 VAL.
  • 00 MIN.
  • 00 SEK.
+

Šoninės ir alaus suktinukai (Šelmiai)

Categories: Maistas,Naujienos

Originalus Šelmių receptas buvo pagamintas su amerikietišku lageriu*, šonine ir pagardintas ruduoju cukrumi, betselmiai kiekvienas alaus mėgėjas gali eksperimentuoti su skoniais, pasirinkdamas savo mėgstamą ar dar neragautą lagerį.

Patiekalui reikės:

  • 3 pakuočių (viso 15 vnt.) mėgstamų dešrelių (nesirinkite pieniškų, medžiotojų ar kitų kepimui skirtų produktų, nebent mėgstate itin neįprastus skonius)
  • 450 g šoninės
  • 700 ml alaus
  • 2/3 stiklinės rudojo cukraus
  • 1 arbatinio šaukštelio kajeno pipirų (galite naudoti ir kitus mėgstamus pipirus)
  • 1 šaukštelio sausų garstyčių
  • Bet kokių mėgstamų garstyčių ar kitų padažų mirkymui

Paruošimas:

Visų pirma, įkaitinkite orkaitę iki 220◦C ir išklokite savo skardą kepimo popieriumi arba aliuminio folija.

Toliau keletą kartų pabadykite dešreles šakute, kad jų išorėje atsirastų skylučių – šiukštu, nepraleiskite šio žingsnio, kitaip galite pamiršti apie nuostabų alaus prieskonį mėsytėje.

Sudėkite dešreles į didelę keptuvę ir supilkite lagerį. Kai alus pradės burbuliuoti (tik neužvirinkite!), sumažinkite liepsną iki minimumo ir leiskite dešrelėms lėtai pasitroškinti dar 15-20 minučių. Pasitroškinus 10 minučių, apverskite dešreles kitas puse, kad skonis pasiskirstytų tolygiai. Dešrelės yra paruoštos, kai jų viduje nelieka rožinės spalvos (greičiausiai norėsite vieną paragauti patikrinimui).

Kol mėsytė troškinasi, paruoškite šoninę – ilgas juosteles padalinkite vidutiniškai į 3 dalis (juostelių ilgis turi būti toks, kad pakaktų tvirtai apvynioti dešrelių gabalėlius). Atskirame inde sumaišykite sausus produktus – pipirus, garstyčias ir cukrų.

Dešrelėms išsitroškinus, leiskite joms atvėsti tiek, kad nenusidegintumėte rankų sekdami tolesniais nurodymais. Kai mėsytės temperatūra tinkama, supjaustykite dešreles į 3 dalis, apvyniokite gabalėlius šonine ir pavoliokite sausų produktų mišinyje. Šelmius dėliokite ant skardos taip, kad laisvasis šoninės kraštelis būtų ant dugno (taip Jūsų Šelmiai nesukvailios ir neatsiskirs nuo mėsos kepimo metu).

Paruoštus Šelmius kepkite apie 20-25 minutes, o kai bus paruošti nepamirškite nusausinti leisdami atvėsti ant popierinio rankšluosčio.

Patiekite kartu su mėgstamais padažais.

Praktinis patarimas – prieš kepant suktinukus galite perverti dantų krapštukais, kad neišsivyniotų, arba patiekti paruoštus kartu su jais, kad būtų patogiau mirkyti.

Recepto šaltinis.

*Lageris – tai dažniausiai skaidrus ir lengvas, žemutinės fermentacijos alus, subrandinamas šaltyje. Priklausomai nuo naudojamo salyklo, lageris gali būti nuo vaiskiai geltonos iki juodos spalvos, o pagal apynių suformuotą skonį – nuo salsvoko iki kartaus. (Šaltinis – Lietuvos aludarių gildija).

Facebook Komentarai

Related Post

Parašykite komentarą