Renginys po:

  • 00 D.
  • 00 VAL.
  • 00 MIN.
  • 00 SEK.
+

Šokoladinis Guinness‘o pyragas-tortas

Categories: Maistas,Naujienos

Nežinau, kaip šis receptas puslapyje atsidūrė tik dabar, nes tai tikrų tikriausia klasika. Iš patirties žinau, kad tikrai ne dažnai Lietuvos kepyklėlėse sutinkamas kepinys – teko ieškoti, kas pagamintų gimtadieniui, o paragavus nusprendėme, labai skanu, bet tikrai ir patiems virtuvėje įveikiamas šedevras.

Biskvitui reikės:

– 1 stiklinės Guinness‘o

– ½ stiklinės kubeliais supjaustyto sviesto (panašiai pusė pakelio)

– 2 stiklinės cukraus

– ¾ stiklinės kakavos (rekomendacija naudoti „Beatos desertų ir kepinių“ kakavą – kuo daugiau kakavos sviesto sudėtyje, tuo skonis labiau šokoladinis)

– 2 plakti kiaušiniai

– 2/3 stiklinės grietinės

– 3 šaukšteliai vanilės ekstrakto

– 2 stiklinės miltų

– 1 ar 1 ½ šaukštelio kepimo sodos

Kremui reikės:

– 500 g kreminio sūrio

– 1 ½ stiklinės cukraus pudros

– ½ stiklinės riebios grietinėlės

Paruošimas:

  1. Ištepkite sviestu 20 cm skersmens kepimo formą ir išklokite kepimo popieriumi.
  2. Nedideliame puode pakaitinkite alų ir sviestą, kol pastarasis ištirps. Nuimkite nuo ugnies ir įplakite cukrų bei kakavą, kol gausite vientisą mišinį. Atskirame inde sumaišykite kiaušinius, grietinę, vanilę ir sumaišykite su alaus mase. Kitame inde sudėkite sausus ingredientus – miltus ir sodą bei lėtai įsukite į skystus, kol tešloje neliks gumuliukų ir ji taps vientisa. Supilkite į kepimo formą.
  3. Kepkite 220◦C temperatūroje 40-50 min., patikrinimui – naudokite dantų krapštuko testą: jeigu įsmeigtas į biskvitą, išlindo švarus, pyragas iškepęs, jeigu apsivėlęs, palikite dar kepti. Iškepus, išimkite iš orkaitės, leiskite visiškai atvėsti ir tik tada nuimkite formos šonus.
  4. Dideliame dubenyje mikseriu suplakite kreminį sūrį, kol jis taps purus, tada įmaišykite grietinėlę ir cukraus pudrą, maišykite, kol masė taps vientisa ir norimo standumo.
  5. Šis tortas žavus tuo, kad galite patiekti jį keliais būdais – kremą užtepti ant viršaus, papuošti uogomis, šokoladu, riešutais arba visai nepuošti, karštu peiliu biskvitą perpjauti išilgai ir sluoksniuoti su kremu.

Pasitelkite vaizduotę ir skanaus!

Straipsnio šaltinis.

Facebook Komentarai

Related Post

Parašykite komentarą