Renginys po:

  • 00 D.
  • 00 VAL.
  • 00 MIN.
  • 00 SEK.
+

Senieji stiliai. Kottbusser

Categories: Alus,Naujienos

Laikoma, kad Kottbusser stilius yra netolimas šviesiųjų alaus stilių pusbrolis, dėl to, kad gamyboje naudojamas kviečių salyklas. Pavadintas pagal miestelį Vokietijoje Kötbuss, šis aukso spalvos elis yra verdamas su kviečiais, avižomis, miežiais, saikingu kiekiu apynių aromatui atskleisti, medumi bei melasa, kas prideda subtilaus kompleksiškumo. Kas skiria Kottbusser nuo kitų kvietinių vokiškų alų, kaip pavyzdžiui, hefeweizen – tai mielės. Pastarieji yra žinomi, dėl stipraus mielių charakterio, o štai Kottbusser skonyje mieles išskirti yra sunku. Gėrimo stiprumas varijuoja tarp 3-6% ABV, o jo gamyba sustojo, dėl Vokietijos Alaus Grynumo Įstatymo 1877 m. (Beer Purificaton Law), kuris tokių ekstravagantiškų igredientų kaip avižų, medaus, melasos ir kviečių naudojimą draudė.

Laimei, šiuolaikinių craft aludarių smalsumas, atgaivina senuosius stilius ir prikelia juos naujam gyvenimui. Štai pavyzdžiui Dundulis neseniai nustebino savo Sahti variacija, o gal netrukus savo taurėse galėsime ragauti ir Kottbusser. Belieka tik laukti, kas bus pakankamai drąsus imtis iššūkio 😉

Straipsnio šaltinis.

Facebook Komentarai

Related Post

Parašykite komentarą