Renginys po:

  • 00 D.
  • 00 VAL.
  • 00 MIN.
  • 00 SEK.
+

Senieji stiliai. Chicha

Categories: Alus,Naujienos

Šio straipsnio nerekomenduojame skaityti valgant… ar pavalgius… ar jau vien mąstant apie maistą. Tradicinis Peru alus, Chicha, yra gaminamas mums gana netradiciniu būdu – panaudojant seiles. Chicha aludariai pakramto kukurūzus, kurie yra šio alaus sudedamoji dalis, kad seilėse esantys fermentai pastaruosius suskaldytų iki cukrų. Kol šis procesas atrodo prieštaraujantis visoms mūsų šalyje įsivyravusioms higienos normoms, taip paruoštas alus, be abejonės, vėliau yra verdamas aukštoje temperatūroje, kad būtų sunaikinamos visos bakterijos. Nors  surasti komercinius, populiaresnius chicha variantus yra gana sunku, šis gėrimas yra itin puoselėjimas Pietų Amerikoje, kur pasiūla susideda yra pati įvairiausia: galite aptikti saldesnių gėrimų, skirtų netgi vaikams, bei pikantiškesnių, virtų su prieskoniais, vaisiais, čili pipirais, mėgstantiems įmantresnius skonius. Tradicinės chicha skonis rūgštokas, šiek tiek primena sidrą, o alkoholio koncentracija tėra 1-3%.

Straipsnio šaltinis.

Facebook Komentarai

Related Post

Parašykite komentarą