Renginys po:

  • 00 D.
  • 00 VAL.
  • 00 MIN.
  • 00 SEK.
+

Savaitgalio šokoladinis desertas su stautu ir ledais

Categories: Maistas,Naujienos

Tobula savaitgalio tinginystė prasideda lovoje su puodeliu kavos, o paskui pratęsiama gundančiu šokoladiniu desertu pusryčiams. Sako, kad jeigu valgai saldumynus, tai geriau daryti rytais 😉 Tai mes ir siūlome nekaltai „panuodėmiauti“ šį savaitgalį J

2 porcijoms reikės:

– 170 g juodo šokolado

– 1/3 stiklinės stauto stiliaus alaus

– ½ stiklinės (114 g) sviesto

– 1 stiklinės cukraus

– ½ stiklinės rudojo cukraus

– 3 didelių kiaušinių

– ¾ stiklinės miltų

– 1 šaukštelio druskos

– ¼ stiklinės nesaldintos kakavos

Patiekimui:

– 170 g juodo šokolado (papildomai papuošimui – gali būti smulkintas paprastas šokoladas arba šokoladinės „sagutės“)

– 1/3 stiklinės šokoladinio stauto alaus (jeigu nerasite, keiskite kitu patinkančiu skoniu)

– vanilinių ledų

Paruošimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180◦
  2. Sudėkite 170 g šokolado ir 1/3 stiklinės stauto alaus į puodą ir kaitinkite maišydami, kol šokoladas ištirps. Atskirai ištirpinkite sviestą.
  3. Dideliame dubenyje sumaišykite sviestą, įprastą ir rudąjį cukrų. Įsukite kiaušinius.
  4. Įmaišykite ištirpintą šokoladą su alumi.
  5. Sudėkite miltus, kakavą, druską ir maišykite iki vientisos masės.
  6. 20×20 cm kepimo formą įtieskite kepimo popieriumi, ištepkite sviestu ir supilkite paruoštą tešlą.
  7. Kepkite 180◦ temperatūroje apie 30 min., kol sutvirtės viršus ir masė nebebus skysta (vis dėlto, desertas neturi priminti kekso, juodojo šokolado pyragėliai pasižymi „šlapia“ konsistencija). Išimkite iš orkaitės ir leiskite visiškai atvėsti – bent jau valandą. Šis desertas turi ypatybę, kad skanesnis yra šiek tiek „pastovėjęs“, idealiausia – dieną, bet jeigu esate labai nekantrus smaližius, pakentėkite bent valandą.
  8. Išimkite pyragą ir padalinkite į 4 gabalėlius.
  9. Puode ištirpinkite likusį šokoladą su alumi (taip pat kaip ir pradžioje). Padažą galite pasigaminti ir anksčiau, laikyti šaldytuve. Prieš patiekimą šiek tiek pašildykite.
  10.    Patiekdami sluoksniuokite   pyragą su ledais, apipilkite padažu ir papuoškite šokolado gabalėliais. Skanaukite su alumi.


Gardaus savaitgalio!

 

Straipsnio šaltinis The Beeroness.

Facebook Komentarai

Related Post

Parašykite komentarą