Receptas pirmiems rudens pusryčiams

Categories: Alus,Naujienos

Taip taip, žinome, visai nevaikiškas, bet jeigu Jūs taip pat pavargote nuo šiandien iš visų pusių supančio hiperaktyvumo, siūlome pasvajoti apie sekmadienį ir… pusryčius. Iš tikrųjų, tai pats laukiamiausias mano savaitės laikas, kuomet gali neskubėti ir atrodo, kad rytas niekuomet nesibaigs, o jeigu prie kavos dar turėsite ir nuostabiai gardžių kepinių. Nuo to ir pradėsime rudenį – pikantiškų čederio scone’s (britiškas keksiuko pusbrolis ;). O dar smagu, kad receptas labai paprastas – viens du ir turim!

Reikės:

  • 240 g miltų
  • 1 šaukštelis druskos
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • ¼ stiklinės tarkuoto čederio sūrio
  • 1 šaukšųtelis kapoto rozmarino arba džiovintų prieskonių
  • 5 šaukštai nesūdyto atšaldyto sviesto, supjaustyto į centrimetro dydžio kubelius.
  • ¼ stiklinės grietinės
  • ½ stiklinės šviesaus elio

Paruošimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių.
  2. Į maisto trintuvą sudėkite miltus, druską, kepimo miltelius, čederį ir rozmariną ir viską susmulkinkite pulsuojančiais paspaudimais.
  3. Smulkindami po truputį į mišinį berkite sviesto kubelius, kol viskas susimaišys. Supilkite alų ir grietinę, smulkinkite, kol turėsite vientisą masę.
  4. Ant miltais pabarstyto paviršiaus išimkite tešlą, suformuokite iš jos maždaug 2.5 cm storio apskritimą. Peiliu padalinkite į 8 dalis (formą galite rinktis patys).
  5. Išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, ant viršaus užbarstykite čederio ir rozmarinų.
  6. Kepkite 12 minučių, kol kraštai pradės dailiai ruduoti. Patiekite šiltus!

Smagios rudens pradžios ir gardžių pusryčių!

Recepto šaltinis The Beeroness. 

Facebook Komentarai

Related Post

Parašykite komentarą

CAPTCHA