Renginys po:

  • 00 D.
  • 00 VAL.
  • 00 MIN.
  • 00 SEK.
+

Prancūziškas skrebutis su vaniliniu dūmo porteriu

Categories: Maistas,Naujienos

Savaitgalio pusryčius paverskite švente, paruošdami šį nuostabų prancūzišką skrebutį su dūmo porteriu (receptą sukūrė The Beeroness).

Reikės:

– 1 stiklinės pieno

– 3 stiklinių vanilinio dūmo porterio (rekomenduojamas – Stone Smoked Porter with Vanilla Bean, galite naudoti ir kitą patinkantį alų, į mišinį papildomai įmaišydami vanilės esencijos)

– ½ stiklinės cukraus

– 3 kiaušinių

– 1 šaukštelio vanilės

– 2 šaukštų sviesto

– kepalo itališkos baltos duonos, supjaustytos 2,5 cm storio riekelėmis

Paruošimas:

Dubenyje sumaišykite pieną, alų, cukrų, kiaušinius ir vanilę, kol išgausite vientisą masę. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir ištirpinkite sviestą. Po vieną pamirkykite duoną mišinyje, kol gerai įmirks ir pasidengs iš abiejų pusių, dėkite į keptuvę ir kepkite kol paruduos iš vienos pusės, apie 2-3 minutes. Apverskite ir tą patį pakartokite su kita puse. Tą patį kartokite su visais gabalėliais, į keptuvę vis įdėdami sviesto pagal poreikį. Patiekti galite su cukraus pudra, sirupu, vaisiais arba netgi šonine pagal skonį!

Skani idėja! Su šiuo mišiniu lengvai pasigaminsite ir pudingą – tiesiog sudėkite duonos gabalėlius į gilų dubenį, užpilkite mišiniu ir palikite šaldytuve 5-7 valandoms arba per naktį. Išėmę, dėkite į sviestu išteptą kepimo indą ir kepkite 180◦C temperatūroje, kol viršus dailiai apskrus. Patiekite su vaisiais ir cukraus pudra.

Straipsnio šaltinis.

Facebook Komentarai

Related Post

Parašykite komentarą