Renginys po:

  • 00 D.
  • 00 VAL.
  • 00 MIN.
  • 00 SEK.
+

Plėšytos vištienos barbekiu sumuštiniai

Categories: Maistas,Naujienos

Vištiena yra gana universali mėsa, tinka beveik prie visko ir su viskuo. Tik kartais sunku surasti naujų būdų jai paruošti – kepta, troškinta… ir daugmaž tiek. O jeigu plėšyta?! Labai lengvi ir greitai paruošiami sumuštiniai su nesudėtingais ingredientais, ar gali būti geriau?! Gali! Sudėtyje yra alaus 😉

Reikės:

6 vištienos šlaunelių be odelės ir be kaulo

– Druskos ir pipirų

– 1 ½ stiklinės barbekiu padažo

– 1 stiklinės mėgstamo šviesiojio elio

– 1 avokado supjaustyto griežinėliais

– ¼ stiklinės susmulkintų petražolių

– ½ stiklinės marinuotų jalapeno pipirų (jeigu nerasite, galite keisti paprikomis, kitais mėgstamais marinuotais pipirais)

– 12 sumuštinių bandelių



Paruošimas:

  1. Vištienos šlauneles iš visų pusių apibarstykite druska ir pipirais.
  2. Pakaitinkite šlakelį alyvuogių aliejaus gilesnėje keptuvėje ant vidutinės ugnies.
  3. Sudėkite vištienos šlauneles ir apkepkite iš visų pusių.
  4. Supilkite barbekiu padažą ir alų, sumažinkite liepsną iki tiek, kad viskas lengvai burbuliuotų ir troškintųsi. Mėsytę vis pavartykite ir kepkite kol visiškai iškeps, apie 10 minučių.
  5. Išimkite vištieną iš keptuvės, suplėšykite naudodami dvi šakutes ir grąžinkite atgal į padažą. Leiskite pasitroškinti dar 5 minutes.
  6. Į kiekvieną perpjautą bandelę (galite jas paskrudinti kelias minutes orkaitėje, kad būtų traškesnės ir šiltos) įdėkite supjaustyto avokado, vištienos, petražolių ir marinuotų pipirų. Patiekite iš karto.

Skanaus!

Straipsnio šaltinis The Beeroness.

Facebook Komentarai

Related Post

Parašykite komentarą