Pirmas kartas craft pub’e: ko geriau nedaryti

Categories: Alus,Naujienos

Laikai, kai baruose alus buvo maukiamas bokalais, o klientai dainuodami išsvyruodavo paryčiais pro duris, į taksi įsiropšdavo tik vargšo barmeno padedami, baigėsi. Jūs vis dar galite išsvirduliuoti, bet tikrai ne nuo alkoholio kiekio (nebent pasižymite itin žema tolerancija), o greičiau apsvaigę nuo entuziazmo ir naujų patirčių. Vieną ar kitą trelę alui irgi galite užtraukti, nuo to tik smagiau. Kalbant apie craft barus, įsivaizduokite tą nieko neišmanantį klientą, kuris prieš atverdamas duris, turi mintyse prabėgti kelias priežastis, kodėl nusprendė čia apsilankyti, jeigu prieš tai jam buvo gerai ir loung’e viskio pasiurbčioti.

Taip, craft’ai šiuo metu madingi, bet juk daugumos aludarių ir craft barų tikslas šią madą išvystyti į kultūrą, ir kad pintos iš instagram’o feed’o nebūtų nustumtos kito trend’o, todėl tokį klientą išlaikyti yra itin svarbu. Juk tas pirmasis apsilankymas lems, ar Jūsų klientas ras vietos craft kultūrai savo socialinėje rutinoje: tam vertėtų pamiršti bet kokius prunkščiojimus dėl neišmanymo, nežinojimo, verčiau pradėkite mankštinti liežuvius, nes naujokui turėsite pasakoti… ir daug. Žinoma, informacijos kiekį vertėtų įvertinti, pateikite tik pagrindinius, įdomiausius faktus, pasistenkite sužinoti kokius gėrimus iki tol mėgo jūsų svečias, kokius skonius renkasi kitų produktų atžvilgiu ir tuomet pateikite Jūsų nuomone jo poreikius labiausiai atitinkančią rekomendaciją. Duokite ragauti ir daug. Nes, jeigu šiuo įvadu į craft’ą apsuksite galvą, garantuojame, kad antrą pasimatymą tikrai uždirbsite 😉

Na, o jeigu stovite kitoje baro pusėje ir craft bare lankotės pirmąjį kartą, ko gero, vienas pagrindinių klausimų bus – kaip tinkamai pasirinkti gėrimą, ko klausti, kad rezultatas būtų toks, kokio norite.

Išskiriamos 6 rekomendacijos  pirmąkart craft pub’e besilankantiems naujokams:

  1. Prisiminkite, kad yra skirtumas tarp Jums asmeniškai neskanaus alaus ir blogo alaus. Tai, kas neskanu Jums, gali būti mėgstamiausias gėrimas kitam lankytojui.
  2. Nebijokite klausti – jeigu esate tikrų entuziastų būryje, Jūsų ausys tikrai bus išūžtos odėmis alui.
  3. Skiesto alaus čia nesutiksite, tad tokius komentarus, reikėtų pasilaikyti, nebent norite įžeisti aludarį.
  4. Niekada neprašykite atšaldytos taurės – nuo tokio indo Jūsų alus itin suputos ir nebus tinkamai patiektas.
  5. Nesistebėkite, jeigu stipresni alūs bus patiekiami mažesniais kiekiais – dažniausiai jų ir kaina yra atitinkamai didesnė, o ir Jūs ko gero, nenorėtumėte nukristi nuo kėdės paragavę vos vienos rūšies.
  6. Būkite kantrūs ir mėgaukitės – prisiminkite, kad craft’as yra skirtas ragauti ir skonėtis, o ne maukti pintomis.

Svarbiausias patarimas – nekritikuokite to, ko nesuprantate. Net ir itin patyrę craft alaus mėgėjai, supranta, kad tolerancija skoniui šioje srityje yra vienas pagrindinių sėkmės akcentų, todėl efektyviam bendravimui ir įsimintinam pirmam apsilankymui, svarbu, kantrybė ir draugiškumas. Juk aludario tikslas yra sudominti ir papasakoti, o lankytojo sužinoti ir išmokti.

Smagių apsilankymų ir gardaus craft’o!

Facebook Komentarai

Related Post

Parašykite komentarą

CAPTCHA