Renginys po:

  • 00 D.
  • 00 VAL.
  • 00 MIN.
  • 00 SEK.
+

Pavasariškos Panzanella salotos su IPA

Categories: Maistas,Naujienos

Pavasarį norisi ne tik žiedų, bet ir daržovių – o šios salotos patiks ir tiems, kurie raukosi išgirdę žodį salotos ir mano, kad tai dietinis maistas. Mažai tos dietos, kai recepte kepalas prancūziško batono ir IPA alus 😉

Jūsų dėmesiui Panzanella salotos!

Reikės:

– 1 prancūziško batono, padžiūvusio

– 250 g smidrų, o jeigu nerasite parduotuvėje, tada tiks ir šparaginės pupelės arba keiskite konservuotomis, skonis tikrai nenukentės

–  5 šaukštai nesūdyto sviesto

– 3 šaukštai IPA alaus

– ½ šaukštelio druskos

– ½ šaukštelio maltų pipirų

– ¼ šauškštelio česnako prieskonių

– 2 dideli pomidorai (susmulkinti)

– 3 šaukštai smulkintų svogūnų laiškų

– 3 baziliko lapeliai (smulkinti), galite keisti petražolėmis

– ½ puodelio tarkuoto parmezano sūrio

Paruošimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220◦
  2. Supjaustykite batoną kubeliais ir išklokite kepimo skardą, ant viršaus sudėkite pupeles arba smidrus.
  3. Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su alumi. Šiuo mišiniu tolygiai apipilkite supjaustytą batoną ir pupeles. Pabarstykite druska, pipirais ir česnako prieskoniais.
  4. Kepkite 15 min., kol batonas apskrus.
  5. Į indą salotoms sudėkite smulkintus pomidorus. Sudėkite iškepusią duoną, pupeles, svogūnų laiškus, petražoles. Išmaišykite ir apibarstykite tarkuotu parmezanu. Pridėkite druskos ir pipirų pagal skonį.

Straipsnio šaltinis The Beeroness.

Facebook Komentarai

Related Post

Parašykite komentarą