Jė jė jė – į parduotuvių lentynas vėl grįžta moliūgų elis, ir vėl krenta lapai… rudeniniai. Kad man patinka ruduo, suprasti nesunku 😊 Viskas taip šilta, jauku – rudeninės žvakės vakarais, minkšti paltai, nuostabiai kvepianti moliūgų prieskonių latė, kuri dabar garuoja ant stalo, kol it maniakė skambinu klaviatūra, moliūgų elis vakarais, moliūgų kalnai gatvėje (Tautų mugė, mieli vilniečiai, kurie dar nežinojote). Taip, ruduo man ne šiaip patinka, aš juo švelniai tariant truputį apsėsta, ir stengiuosi įnešti jo visur – taip pat ir į virtuvę. Tad visi, kurie iš mugės parvilksite dideliausią moliūgą, ir reikės greitai suvalgyti – nerealaus nuogo torto receptas su moliūgu ir moliūgų eliu. Nusispalvinam savaitgalį rudeniu!

Reikės.

Tortui:

  • 1 dėžutės mišinio biskvitui
  • ½ stiklinės maisto trintuvu sutrintos moliūgo masės
  • 1 stiklinės moliūgų elio
  • 1/3 stiklinės aliejaus
  • 4 kiaušinių
  • 2 šaukštelių moliūgų prieskonių (mišinių būna parduotuvėse, jei nerasite, puikiai tiks ir paprastas cinamonas)

Riešutams:

  • 2 stiklinių pekano riešutų (Lietuvoje gana brangūs, tad laisvai galima keisti anakardžiais, graikiniais arba jų mišiniu su žemės riešutais)
  • 2 šaukštų klevų sirupo
  • 1 šaukštelio moliūgų prieskonių (kaip ir minėjau, galima keisti cinamonu)
  • ¼ šaukštelio druskos

Kremui:

  • 120 g kreminio sūrio (pvz.: Philadelphia)
  • ½ stiklinės minkšto sviesto
  • 1/8 šaukštelio druskos
  • 3 šaukštai moliūgų elio
  • 4 stiklinės cukraus pudros

Paruošimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Į skardą įtieskite kepimo popierių, ant jo nupieškite 3 apskritimus (20 cm skersmens), tai galite padaryti tiesiog apvesdami apverstą lėkštę. Ištepkite popierių aliejumi arba sviestu.
  2. Dideliame dubenyje sumaišykite visus torto pagrindo ingredientus ir suplakite su mikseriu – 30 sekundžių lėtu greičiu, 2 minutes vidutiniu, periodiškai nugrandydami kraštus. Padalinkite tešlą į apskritimus ir kepkite 19-23 minutes, kol dantų krapštuką įsmeigtą į sluoksnius ištrauksite švarų. Prieš nuimdami nuo popieriaus leiskite atvėsti bent 10 min.  Nuėmę leiskite atvėsti visiškai bent 30 min.
  3. Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 150 laipsnių. Dubenyje sumaišykite visus riešutų ingredientus. Įtieskite skardą švariu kepimo popieriumi, ir ten suberkite paruoštus riešutus. Kepkite 10 min., pamaišykite. Kepkite dar 5 min. Po to vis pamaišydami pakepkite dar vidutiniškai 5 min., kol riešutai gražiai paruduos. Būkite atsargūs, kad nesudegintumėte. Iškepus, leiskite visiškai atvėsti bent 30 min.
  4. Tuo metu dideliame dubenyje mikseriu lėtu greičiu suplakite sūrį, sviestą ir druską. Įplakite alų. Po truputį įplakite cukraus pudrą, po 1 puodelį lėtu greičiu, kol gausite kreminę, purią masę.
  5. Ant padėklo padėkite vieną torto biskvitą, pertepkite kremu, ir kartokite kol pertepsite visus sluoksnius. Likusia mase aptepkite ir torto viršų, o jeigu norite ir šonus, jeigu nepageidaujate nuogo torto efekto. Viršų papuoškite riešutais.

Nuostabaus rudeniško savaitgalio visiems!

Recepto šaltinis. 

Facebook Komentarai

Related Post

Parašykite komentarą

CAPTCHA