Renginys po:

  • 00 D.
  • 00 VAL.
  • 00 MIN.
  • 00 SEK.
+

Netradicinė ministerija smaližiams ir alus?!

Categories: Maistas,Naujienos

    Šiandien dalinsimės pokalbiu su kol kas gana netradicinės ministerijos įkūrėja, Nadiežda, kuri tik prieš 3 mėnesius atvėrė savo Sveikuolių Skanėstų Ministerijos duris ir pradėjo natūralių saldumynų verslą. Pabandysime šiuo interviu sulaužyti pora mūsų sąmonėje priplėkusių stereotipų: visų pirma, kad sveikas maistas ir alus nedera (kurgi ne :), ir kad sveikas maistas savo skoniu tėra tikro maisto imitacija. Abiem atvejais galime pasakyti tik – cha cha, nes jeigu neragavote žaliavalgiško Nadieždos torto irkartu negurkštelėjote gaivaus porterio, galite manyti, kad šiek tiek gyvenimo prabėgo pro šalį. Kaip tikri craft aludariai šiandien maištausime ir kursime naują ypatingą derinį. Kaip išdygo ši ministerija smaližiams ir kuo ji svarbi craft’ui skaitykite interviu:

  • Gal galite papasakoti, kaip atsirado Sveikuolių skanėstų ministerija? Kas Jus įkvėpė pradėti ir kodėl pasirinkote būtent žaliavalgiškus tortus?

Viskas prasidėjo prieš kelis mėnesius – pati aš esu buhalterė, daug metų ja dirbau. Bet gyvenime atėjo toks, laikas, kai atrodo, knygos pačios į rankas įšokdavo: visos jos sakė viena ir tą patį – turi daryti tai, kas patinka gyvenime, o mano darbas, nors ir gerai apmokamas, nebuvo tai, apie ką svajojau. Kartais nubusdavau naktimis ir galvodavau apie tai, ką dar turiu rytoj padaryti, stresuodavau. Tuo metu sūnus parodė panašių saldumynų analogų užsienyje ir susidomėjau. Pati nesu nei žaliavalgė, nei seku kitokį dietos režimą – mėgstu skaniai pavalgyti, bet pamačius šiuos sadumynus, susidomėjau, koks turėtų būti jų skonis. Toliau sekė mokymasis ir bandymai, skaičiau bei domėjausi šaltiniais įvairiomis kalbomis. Norėjosi sukurti kažką tokio, kas būtų skanu visiems ir ką pati su džiaugsmu valgyčiau.

  • Kas buvo sunkiausia pradedant verslą? Su kokiais iššūkiais susidūrėte?

Sunkiausia buvo sukurti pačius tortus ir skonius. Gaminimas yra labai ilgas procesas – įdedi vieną ingredientą, ragauji, kaip pasikeitė skonis, tada įdedi kitą ir bandai vėl, kol išgauni tinkamą konsistenciją ir skonį bei spalvas. Mano tortuose nėra jokių nenatūralių ingredientų, juose nėra nei cukraus, nei kiaušinių, nei spalvinių dažų ar standiklių, o kartu jie yra ir labai maistingi, nes sudėtyje tik riešutai, vaisiai, kartais medus, kokosų grietinėlė ir pan. Tai ypatingai geras sprendimas tiems, kurių dieta yra kaip nors apribota – nesvarbu, ar tai alergija, ar sportiniai tikslai, ar asmeninis pasirinkimas. Be abejonės, jie yra skirti ne specifinei auditorijai – bet visiems. Kaip ir minėjau, aš pati nesilaikau jokių dietų, bet savo tortus valgau ir šeimyną bei draugus maitinu 🙂

Kitas keblumas buvo sugalvoti kaip išgauti konsistenciją – kai kurie šaltiniai rekomendavo panašius gaminius palaikyti šaldiklyje, bet kas iš to?! Tuomet jis tiesiog sukietės, o kas bus po to, kai išimsime?! Jis tiesiog išsileis, tad prie to taip pat teko paplušėti.

  • Kiek laiko užtruko Jūsų bandymų procesas?

Tris mėnesius.

  • O ar gaminius testuodavote pati ar duodavote šeimynai ragauti?

Ir šeimynai, ir draugams – pati kartais jau nebegalėdavau, nes tiesiog užteršdavau gomurį ir po dienos eksperimentų, skonių tiesiog nebejausdavau.

  • Kaip Jus suranda Jūsų klientai? Tokie saldumynai gana naujas ir negirdėtas dalykas Lietuvoje…

Lygiai taip, kaip ir craft alus J Klientai daugiausiai mus suranda per Facebook paskyrą. Kadangi neseniai startavau, tad šiuo metu darbuojuosi viena ir padeda sūnus, bet užsakymų skaičius sparčiai auga ir pradedu nesuspėti, nes ir skonius reikia kurti, ir gaminti, ir fotografuoti. Gerai, kai sūnus rūpinasi Facebook paskyra ir tinklalapiu. Iš tikrųjų, labai nustebau ir nesitikėjau tokio didelio susidomėjimo, net draugėms dabar sakau, eikite į Facebook‘ą, ten visko yra, viską rasite ir ką norėsite, padarysite. Tokių produktų, kaip mūsų, kol kas Lietuvoje labai mažai, o štai užsienyje pasirinkimas didžiulis, yra tūkstančiai vietų, kur kavinės pavyzdžiui prekiauja ir siūlo tik sveikus skanumynus, kurie labai margi, įvairūs.

  • Kalbant apie užsienį – kokie Jūsų planai ateičiai: ar analogiškai galvote apie tiekimą į kavines, o gal ir platesnį asortimentą?

Ir tą, ir tą. Šiuo metu kuriu saldainius – jau turiu keletą baigtų skonių. Toliau seks sausainiai, patikėkite tokių Lietuvoje dar niekas nematė, o dar savo klientus žadu nustebinti ir žaliavalgiškais lava cake. Žinoma, norėsime pabandyti ir su kavinėmis, bet tam tikrai reikės pasisamdyti ir apmokyti papildomas rankas, nes tiesiog nesuspėsiu.

  • O kokių klausimų dažniausiai sulaukiate apie savo tortus? Koks tortas yra klientų mėgstamiausias?

Dažniausiai – koks skonis J Niekas neįsivaizuoja, koks gi jis yra. Daug kam atrodo, kad jeigu jau sveikas, tai tikriausiai neskanus, ar mažiau skanus, nei visi tortai su E. Jų valgyme taip pat nieko blogo, bet jeigu galima valgyti ir skanų, ir sveiką?! O mėgstamiausias dažniausiai būna tas, kurį pareklamuojame. Man asmeniškai labai patinka šokoladinis su kokosu, kuriame dabar dar pridėjau ploną slyvinį pertepimą – jį, manau, ir padovanosime alausrenginiai.lt skaitytojams.

  • Ar buvote anksčiau girdėjusi apie craft alų?

Ne. Ir sūnaus klausiau, jis taip pat nebuvo, bet susidomėjo. Tikrai nueisime paragauti – aš alaus paprastai negeriu, nes na alus, juk paplitusi nuomonė, kad nelabai geras gėrimas. Kai papasakojote, buvo labai įdomu, bet čia, matyt, kaip su mūsų tortais, reikia mokytis apie tai, o ne baidytis. Ir apskritai, man visada labai smagu išbandyti naujus dalykus, eisime visi ragauti craft alaus.

Sveikuolių Skanėstų Ministerijos gardumynus galite užsisakyti jų tinklalapyje arba Facebook paskyroje. O alausrenginiai.lt Facebook paskyroje galite laimėti vieną iš Nadieždos kuriamų gardumynų – šokoladinį kokosinį tortą. Kaip suderinti šį skanėstą su alumi pasiteiravome alaus someljė, Vidmanto Čičelio, kuris rekomendavo smaližiams laimėjimą derinti su mėgstamu stautu. Visiems dalyvausiantiems linkime sėkmės ir, be abejonės, skanaus!

 

 

Facebook Komentarai

Related Post

Parašykite komentarą