Renginys po:

  • 00 D.
  • 00 VAL.
  • 00 MIN.
  • 00 SEK.
+

Nekeptas alaus Creme Brûlée persikuose

Categories: Maistas,Naujienos

Creme Brûlée daugeliui asocijuojasi su daug vargo ir terlionės, ir geriau, juk sukirsti ledų ar šokolado. Nieko panašaus, šis receptas žavi tuo, kad leidžia pasidžiaugti gaiviais, sultingais persikais, gardžiu desertu ir svarbiausia – nieko nereikia kepti. Be to, viena iš sudedamųjų dalių yra alus. Ar reikia sakyti, ką nors daugiau?

Reikės:

1 stiklinės riebios grietinėlės

2 šaukštų krakmolo

¼ šaukštelio druskos

1 vanilės ankšties

½ stiklinės alaus (lambic, vaisininio gose, saisono ar tiesiog kvietinio alaus)

5 didelių kiaušinių trynių

1/3 stiklinės cukraus

3 didelių, prinokusių persikų

Rudojo cukraus paskrudinimui

Paruošimas:

  1. Prikaistuvyje sumaišykite krakmolą, druską ir grietinėlę. Sudėkite vanilės ankšties sėklytes. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol iš kraštų pradės burbuliuoti, tuomet nuimkite nuo ugnies.
  2. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite trynius ir cukrų. Lėtai įmaišykite grietinėlę.
  3. Supilkite mišinį atgal į prikaistuvį, supilkite alų ir kaitinkite maišydami, kol sutirštės.
  4. Per pusę perpjaukite persikus ir išimkite kauliukus. Išskobkite vidų, kol liks apie 1 cm storio sienelės.
  5. Stabiliai išdėliokite persikus į indą, kurį vėliau galėtumėte pastatyti į šaldytuvą. Supilkite kremą į išskobtų persikų vidų ir paslikite šaldytuve bent 3 valandoms, kol sutvirtės.
  6. Prieš serviravimą apibarstykite ruduoju cukrumi ir paskrudinkite jį su virtuviniu degikliu. Patiekite iš karto.

Skanaus!

Recepto šaltinis The Beeroness.

Facebook Komentarai

Related Post

Parašykite komentarą