Pakvaišęs antradienio ingredientas – jūržolė

Teko rašyti apie daugybę keistų alaus skonių – virtų su pusryčių dribsniais, riešutų sviestu, avokadais ir daugybe kitų, atrodytų su alumi nieko bendra neturinčių produktų. Bet šįkart dėmesys užkliuvo už atrodytų visiškai neįtikėtino skonio – jūržolės. Nors žaliavalgių ir aplinkos tausojimo trend‘as žengia ir į lėkštes, o šio dėka galime savo skonio receptorius nustebinti vis…

Craft’numentika

Kaip JAV tapo craft kultūros centru?! Didžiąją dalį XX-ojo amžiaus alaus rinka buvo dominuojama didžiųjų alaus daryklų Anheuser-Busch, Miller, Coors. 80-aisiais dėl nuolatinės konsolidacijos JAV tebuvo likę 100 alaus bravorų, kurie gamino amerikietišką alų – be charakterio, originalumo, tinkantį masėms. Tokiomis sąlygomis vietiniai alaus mylėtojai pradėjo nedrąsiai eksperimentuoti ir laikui bėgant pavertė savo kūrinius verslu. Taip…

Pradėkite matyti savo alų

Kaip kad ir sudėtingi patiekalai, turintys skirtingas skonių gamas, patiekimo ir vartojimo etiketą, taip ir alus turi savo pasimėgavimo taisykles, todėl jeigu apie jas išmanote mažai, dažnai labai sunku tinkamai įvertinti savo gėrimą. Net jei neturite praštmatnios taurės, visuomet įpilkite alų į švarų stiklą, nes tik taip galėsite iki galo pasigėrėti aludario kūriniu ir įvertinti…

Vieno kamštelio istorija

Atrodytų tokia nedidelė detalė, bet be šio išradimo, ko gero, sunkiai įsivaizduotume dabartinį alaus butelį – kamštelis arba karūnos kamštis (angl. crown cork), jeigu verčiant pažodžiui, buvo išrastas XIX amžiuje airio William Painter, kuris būdamas dvidešimties emigravo į JAV ieškodamas geresnės ateities. Įsikūrė Baltimorėje ir per savo gyvenimą užpatentavo net 80 išradimų, į kurių sąrašą…