Renginys po:

  • 00 D.
  • 00 VAL.
  • 00 MIN.
  • 00 SEK.
+

Mokslo naujienos – alus su probiotikais

Categories: Alus,Naujienos

Jeigu propaguojate sveiką gyvenimo būdą ir Jums reikėjo papildomos paskatos alui skanauti, galime nudžiuginti – Singapūro mokslininkai sukūrė alų su probiotikais, kurie gerina žarnyno veiklą bei stiprina imuninę sistemą.

Pasiūloje turime gana nemažai pieno produktų, kurie yra praturtinti probiotikių kultūromis, vis dėlto, tokio alaus niekur nesutiksite. Pagrindinė priežastis yra ta, kad alaus sudėtyje yra apynių rūgščių, kurios trukdo ir stabdo probiotinių kultūrų augimą. Tai nesustabdė Singapūro universiteto mokslininkų, kurie išvirė rūgštų alų palaikantį  Lactobacillus paracasei L26 probiotikus. Ši kultūra yra randama natūralioje žmogaus žarnyno mikrofloroje, ir yra manoma, kad ilgainiui gali padėti sureguliuoti imuninę sistemą.

Šį alų mokslininkams pagaminti užtruko apie mėnesį, o jo alkoholio kiekis siekė 3,5%. Vis dėlto, nėra pagrįstų įrodymų, kad probiotikai yra atsakingi už imuninės sistemos funkcijų pagerėjimą, o nuomonės dėl jų vartojimo skiriasi, kol vieni gydytojai rekomenduoja šias kultūras, ypatingai vartojant antiobitikus, kaip papildomą paskatą tinkamai žarnyno veiklai, kiti teigia, kad jie tik sutrikdo natūralų organizmo balansą ir nėra reikalingi.

Vartoti ar ne, bus Jūsų pasirinkimas, bet pasmalsauti ir paragauti, žinoma, niekas netrukdo 😉

Straipsnio šaltinis.

Facebook Komentarai

Related Post

Parašykite komentarą