Renginys po:

  • 00 D.
  • 00 VAL.
  • 00 MIN.
  • 00 SEK.
+

Ledų tortas su alumi

Categories: Naujienos

Kai atšilus orams norisi atsigaivinti, sujungiame trigubą džiaugsmą į vieną nepakartojamą pasilepinimo popietę su alumi ir ledų tortu… Taip, tikrai… Ir jokio ledų gaminimo aparato nereikės, čia šiek tiek pagudrausite, panaudodami jau paruoštus ledus, bet rezultatas tikrai bus to vertas.

Reikės:

– ¾ stiklinės mėgstamo stauto

– 2 šaukštų  riebios grietinėlės

– 1 stiklinės juodojo šokolado (smulkinto)

– 2 stiklinių aptirpusių šokoladinių ledų

– 1½  stiklinės sutrupintų mėgstamų sausainių

– ½ stiklinės mažų zefyriukų

– ¼ stiklinės ištiepinto sviesto

Paruošimas:

  1. Ištirpintą sviestą sumaišykite su 1 stikline sutrupintų sausainių ir mase išklokite formos (20×20 cm) dugną.
  2. Stautą užvirinkite ant kaitrios ugnies, tada sumažinkite ugnį ir leiskite pavirti apie 7 minutes, kol turinys sumažės iki ¼ stiklinės, akylai prižiūrint, kad nepridegtų.
  3. Įmaišykite grietinėlę ir ½ smulkinto šokolado, leiskite virti, kol šokoladas ištirps ir padažas taps vientisas. Tuomet nuimkite nuo ugnies ir leiskite šiek tiek pravėsti.
  4. Sudėkite aptirpusius šokoladinius ledus į indą, įmaišykite zefyrus, likusius sausainius ir šokoladą. Sukrėskite mišinį į pyrago formą ir išlyginkite paviršių.
  5. Užpilkite pagamintu padažu ir įdėkite į šaldiklį, kol sutvirtės, mažiausiai 4 valandoms.

Straipsnio šaltinis.

Facebook Komentarai

Related Post

Parašykite komentarą