Renginys po:

  • 00 D.
  • 00 VAL.
  • 00 MIN.
  • 00 SEK.
+

Kūčių stalui – lašiša su imbiero ir porterio glaistu

Categories: Maistas,Naujienos

Jau suplanavote savo Kalėdų stalą, tačiau, vis dar sukate galvą, ką nemėsiško patiekti į Kūčių stalą?! Originalus lašišos receptas, kuriam ingredientus rasite bet kuriame prekybos centre ir nereikės jokios citrinos skiltelės.

4 porcijoms reikės:

– 3 šaukštai alyvuogių aliejaus

– ¼ stiklinės porterio stiliaus alaus

– 2 šaukštai sojų padažo

– 2 skiltelės česnako, sutrinto su grūstuve

– 1 šaukštas tarkuoto imbiero

– 1 šaukštas rudojo cukraus

– 4 gabalėliai lašišos filė

– 1 šaukštas sezamo sėklų

– 3 šaukštai žaliųjų svogūnų

Paruošimas:

  1. Nedideliame dubenyje sumaišykite alų, alyvuogių aliejų, sojų padažą, imbierą, česnaką ir rudąjį cukrų. Sudėkite lašišą ir leiskite pasimarinuoti kambario temperatūroje apie 15 min.
  2. Įkaitinkite grilių arba orkaitę. Išdėliokite file ant kepimo popieriaus (jeigu kepsite griliuje, ant kepimo popieriaus uždėkite ir aliumino folijos). Marinatą supilkite į prikaistuvį ir dėkite ant viryklės.
  3. Užvirinkite marinatą, dažnai maišydami, kol sutirštės, apie 6 min.
  4. Jeigu kepsite griliuje, aptektike filė glaistu ir dėkite 2 min. Kartokite šį žingsnį, kol lašišą galėsite lengvai praskirti su šakute.
  5. Jeigu kepsite orkaitėje, aptekite lašišą glaistu ir dėkite į orkaitę, kepkite 180◦C temperatūroje kas kelias minutes patikrindami ir papildomai užtepdami marinato. Likusią marinato dalį galite panaudoti kaip padažą arba patroškinti jame garnyrą, pvz.: briuselio kopūstus ar brokolius.
  6. Patiekite lašišą ant viršaus užbarstydami sezamo sėklų ir žaliųjų svogūnų.

Linksmų ir gardžių švenčių!

Straipsnio šaltinis.

Facebook Komentarai

Related Post

Parašykite komentarą