Kodėl svarbu gerti lietuvišką craft’ą?

Categories: Alus,Naujienos

Nors praėjusiame straipsnyje minėjome, kad mūsų nedidelėje rinkoje, norint pritraukti naujus alaus ragautojus, reikia šiek tiek išlipti iš komforto zonos ir atkreipti dėmesį į kitus aplink sėkmingai veikiančius verslus, ieškoti sąlyčio taškų ten, kur atrodytų alus visai ne į temą, – pagrindinė mintis išlieka tokia pati, lietuviškų craft‘ų pasirinkimas tikrai nėra didelis, o jų plėtrai reikalinga nuolat auganti auditorija. Tad, kodėl svarbu pildant savo alaus atsargas pirmiausiai atkreipti dėmesį į vietinę produkciją?

Visų pirma, žinoma, vietinio verslo augimo skatinimas. Norite didesnės pasiūlos, įdomesnių skonių, įvairesnių eksperimentų – tam reikalingas lojalus klientas, kuris padėtų aludariui  išlaikyti ir auginti savo verslą. Rinktis vietinius gėrimus verta ir dėl jų sudėties bei pagaminimo laiko – dažnai produkcijai pasitelkiami šalyje auginti ingredientai, taip pat juos galite paragauti tik išvirtus, šviežesnius, o ne dūlėjusius kur nors ant lentynos ir dar paskui keliavusius nežinomomis sąlygomis. Žinoma, kai kurioms rūšims pastovėjimas tik priduoda skoninių savybių, bet sugedusio alaus pasitaiko visur. Žvelgiant į transportavimo aspektą – vietinė produkcija iki ragautojo keliauja trumpesnį laiką, jai gabenti pasitelkiama mažiau transporto priemonių, todėl tam tikru atžvilgiu, įsigydami vietinę produkciją, prisidedate ir prie taršos mažinimo.

Vis dėlto, pernelyg fokusuotis tik į vietinį gamintoją taip pat nevertėtų – tai ne tik apribos Jūsų skonių paletę ir patirtį, bet gali išugdyti ir tam tikrą šališkumą kokybės atžvilgiu.  Nereikėtų pamiršti, kad net ir vietos aludarių virtas alus turi atitikti kokybės standartus ir Jūsų skonio preferencijas – bandydami nebijokite nusivilti, svarbiausia, kad alus būtų Jums gardus, o gerti su nusistatymu, kad geras, nes vietinis taip pat nevertėtų. Kitas pavojus – tam tikrose lokacijose vietiniai aludariai sąmoningai ar pasąmoningai ima sekti trend‘ais ir virti panašias rūšis, naudoti madingus ingredientus, tad pasirinkdami tik lietuvišką alų, taip apribosite savo rūšių asortimentą. O kai kurių autentiškų užsienio stilių versijų privaloma paragauti būtent tos šalies gamintojų.

Tad rinkdamiesi savo craft krepšelį, darykite tai sąmoningai, atkreipkite dėmesį į vietinę produkciją, ir jeigu ji atitinka jūsų skonio ir patirties lūkesčius, nenusisukite su nusistatymu, kad Lietuvoje craft‘as yra gana naujas, nepatyręs. Ragaukite, lyginkite, bet kartu ir neuždarykite savęs vietinių skonių burbule.

Facebook Komentarai

Related Post

Parašykite komentarą

CAPTCHA