Renginys po:

  • 00 D.
  • 00 VAL.
  • 00 MIN.
  • 00 SEK.
+

Karštas elis vėsiems orams

Categories: Maistas,Naujienos

Vienas seniausių maišytų gėrimų, arba kokteilių protėvių receptų, kuriuo sužvarbusią odą gaivindavo sušalę jūreiviai po ilgų kelionių XVII amžiuje. Tuo metu alus buvo skiriamas kaip vaistas virškinimo sutrikimams, peršalimams ir nemigai gydyti, o sunkesniais atvejais rekomenduojami tokie alaus kokteiliai. Laimei, receptas per amžius daug nepasikeitė ir jį lengvai pasigaminsite ir namuose.

Reikės:

  • 230 ml tamsaus ar rudojo elio
  • 150 ml romo ar brendžio
  • 150 ml rudojo cukraus sirupo (rudasis cukrus ir vanduo išvirtas lygiomis dalimis)
  • 1 kiaušinio

Paruošimas:

  1. Karščiui atspariame inde sumaišykite romą, sirupą ir kiaušinį.
  2. Ant ugnies prikaistuvyje pakaitinkite alų, bet neužvirkite.
  3. Labai lėtai pašildytą alų pilkite į romo, sirupo ir kiaušinio mišinį lėtai maišydami, kad kiaušinis neišvirtų.
  4. Perpilkite mišinį iš indo atgal į prikaistuvį keletą kartų, kol suputos.
  5. Kai atsiras putelė, supilkite mišinį į karščiui atsparų puodelį ir mėgaukitės. Galite papuošti imbieru, cinamonu, anyžiais, nuga pagal skonį.

Nesušalkite!

 

Facebook Komentarai

Related Post

Parašykite komentarą