Renginys po:

  • 00 D.
  • 00 VAL.
  • 00 MIN.
  • 00 SEK.
+

Kaip pagaminti sūrio skonio kiaušinius

Categories: Maistas,Naujienos

Pamirškite keptus, virtus, skystus ir kietus – naujausias trendas, tai druskoje ir cukruje gaminti kiaušinių tryniai (angl. Curing). Palaikyti šiame mišinyje, tryniai įgauna sūrų, pikantišką skonį – įsivaizduokite sūrį iš kiaušinių ir, ko gero, maždaug suprasite, apie ką eina kalba. Kas įdomiausia, juos, kaip tikrą sūrį galite tarkuoti ir naudoti kaip priedą į kitus patiekalus, ar skanauti prie alaus. Dėl itin pikantiško skonio valgyti vienų nerekomenduojama.

Kol kas jų įsigyti galimybės nėra, tačiau laimei – labai paprasta pasigaminti patiems.


  1. Sumaišykite 1 stiklinę druskos ir 1 stiklinę cukraus dubenyje. Pusę mišinio sudėkite į kepimo įndą.

  2. 4 kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir sudėkite ant druskos ir cukraus mišinio. Švelniai barstydami padenkite trynius likusia druskos ir cukraus mišinio dalimi (jeigu supilsite viską iš karto, galite pažeisti trynius). Apvyniokite indą plastikine plėvele ir laikykite šaldytuve 4 dienas.

  3. Išimkite indą iš šaldytuvo ir kepimo šluotele nuvalykite nuo trynių cukraus ir druskos mišinį. Nuplaukite trynius po vandeniu, kad pašalintumėte likučius.

  4. Sudėkite nuplautus trynius ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte vandens perteklių, tuomet sudėkite juos į kepimo popieriumi padengtą indą ir kepkite orkaitėje 2 valandas 65◦C temperatūroje.

  5. Pagaminti tryniai, turėtų atrodyti panašiai į džiovintus abrikosus. Galite sunaudoti iš karto arba laikyti šaldytuve iki 2 savaičių.
Facebook Komentarai

Parašykite komentarą