Renginys po:

  • 00 D.
  • 00 VAL.
  • 00 MIN.
  • 00 SEK.
+

Kada bare alų geriau siųsti atgal

Categories: Naujienos

14670611_1705061293146150_2587428753990549719_n

Barų ir restoranų „baubas“

Atrodo savaime suprantama, kad bet kokioje maitinimo įstaigoje patiektas maistas ar gėrimas turėti būtų be jusles dirginančių ir neestetiškus potyrius, sukeliančių  valiklių, aliejų, lūpdažių ar maisto liekanų pėdsakų. Kaip bebūtų, nešvara virtuvėje yra baubas ne tik privačiuose namų ūkiuose, bet ir nuo šiuolaikinių standartų atitrūkusiuose ir higienos standartų nesilaikančiuose baruose bei restoranuose. Nors plastikinių bokalų erai pagaliau tariama sudie, privačių maitinimo įstaigų bei barų savininkai dabar turi įveikti kitus sunkumus – švaros reikalavimų neatitinkančių stiklinių, bokalų bei kitų indų pavojų.

Kaip žinoti ar alus patiekiamas švarioje taurėje?! Stebėkite burbuliukus! Ne, tai tikrai ne pokštas – pasirodo,  anglies dvideginio burbuliukai kaupiasi ir kyla į viršų stiklinės ar kito indo vietoje, kur yra užsilikusių nešvarumų nuo praėjusio naudojimo. Švariuose induose tokios sankaupos nėra matomos, Co2 pasiskirsto tolygiai, todėl galima mėgautis ne tik puikiu ir neiškreiptu alaus skoniu, bet ir higieniška patirtimi be kito kliento (net ir labai simpatiško) paliktų pėdsakų ar muilo liekanų iš virtuvės.

Anglies dvideginio fenomenas

Tikrai taip, – angliarūgštė yra vienas iš magiškiausių ir draugiškiausių ingredientų aluje! Ji ne vien padeda nustatyti, ar Jūsų stiklinės blizga nuo pastangų virtuvėje ar indų ploviklio liekanų.beer-recipe-990x557

 Co2 yra aromatingos alaus putos priežastis, praturtina ir subalansuoja gėrimo skonį, paruošdamas Jūsų liežuvį ir skonio receptorius kitam dieviškam gurkšniui ar kąsniui.  Taigi jeigu burbuliukai stiklinėje buriasi į šiek tiek pakrikusias komandas, drąsiai siųskite savo gėrimą atgal ir prašykite tinkamo patiekimo bare arba pasiraitokite rankoves savo virtuvėje, nes spėkite… Taip, stiklines reikės išplauti dar kartą!

Švarių stiklinių testas

Nesvarbu, ar Jūsų gėrimus ragaus geri bičiuliai ar klientai, kad suteiktumėte įsimintiną bei teigiamą patirtį ir išlaikytumėte nepakitusį alaus skonį, Jūsų indai visuomet turi būti švarūs. Tad kaip žinoti, ar taurės, stiklinės ir kiti indai yra tinkamai paruošti?! Patikrinkite juos vienu iš 3 siūlomų būdų:

  1. Sienelių testas. Įmerkite apverstą stiklinę į vandenį ir ištraukite. Jeigu stiklo paviršius švarus – vanduo sienelėmis nutekės tolygiai. Jeigu ant stiklinės bus likusi nešvarumų plėvelė ant kraštų susiformuos vandens lašelių sankaupos.
  2. Druskos testas. Į šlapios stiklinės vidų pabarstykite druskos – ant švaraus paviršiaus druska turėtų pasiskirstyti tolygiai, tačiau visiškai nelips prie nuo praėjusio naudojimo pasilikusios riebalų plėvelės, todėl nešvariose stiklinėse druskos pasiskirstymas bus padrikas.
  3. Putos testas. (Atlikite tik tuo atveju, jeigu nesate germofobas, t.y. nebijote bakterijų). Pripildykite stiklinę alumi – skanaujant alų iš švarių taurių, puta palieka pastovias nuosėdas ant stiklinės kraštų. Jeigu Jūsų stiklinė nebuvo paruošta tinkamai, putos nuosėdos (angl. lacing) gali formuotis nepastoviai arba jų nebūti visai.

Kadangi vakarojant bare ar restorane, stiklinių į vandenį mirkyti ar druska barstyti greičiausiai nepulsite, stebėkite tuos burbuliukus ir putos nuosėdas – taip žinosite, ar ragaujamo alaus skonis yra originalus, toks kokį ir pagamino aludaris.

Ramių burbuliukų ir gardaus alaus!

Daugiau informacijos galite rasti JAV Aludarių Asociacijos parengtame vadove.

Straipsnio šaltinis.

Facebook Komentarai

Related Post

Parašykite komentarą