Renginys po:

  • 00 D.
  • 00 VAL.
  • 00 MIN.
  • 00 SEK.
+

Ką privalo aplankyti alaus mylėtojas prieš išmušant paskutiniajai (2)

Categories: Alus,Naujienos

Pirmąją dalį skaitykite čia. 

Kai tik dangus už lango nušvinta pavasariu, žvilgsnis iš karto krypsta į kampe sustatytus lagaminus ir per pietų pertrauką vis dažniau peržiūrimos skrydžių datos. Jeigu ir Jūs jau pradėjote planuoti savo atostogas, o jų įkarštyje norite ir gardaus alaus padegustuoti – dar 5 rekomendacijos atostogaujančiam alaus mylėtojui:

  1. Skysta šoninė    

Bavarijoje išverdama daug puikaus ir įdomaus alaus – šiaurinėje Frankonijoje 200 nepriklausomų bravorų gamina daugiau nei 1000 skirtingų rūšių alaus, todėl šis regionas yra tobulas, jeigu savo atostogas norite praleisti lankydami alaus daryklas ir degustuodami jų produkciją. Vis dėlto, jeigu tiesiog esate regione ir laiko galite skirti nedaug, tuomet privalote aplankyti Schlenkerla bravorą. Jie gamina nepakartojamą rūkytą alų, kuriam netgi yra suteiktas skystos šoninės vardas. Galbūt kada nors ir ragavote iš butelio, tačiau skonis tikrai neprilygs tam, kurį ragausite bravore tiesiai iš statinės.

Daugiau informacijos apie bravorą rasite čia.

  1. Ilgiausias pasaulio baras Vokietijoje

Pastarasis yra įsikūręs Diuseldorfo mieste – bet nesitikėtite neįtikėtinai ilgo baro stalviršio. Ne, baro terminas čia vartojamas perkeltine prasme ir reiškia 300 barų, smulklių ir bravorų, įsikūrusių apytiksliai viename kvadratiniame kilometre – labai ilga gatvė ir vienas pašėlęs vakarėlis. Visose įstaigose tikrai gausite paragauti stiliaus, kuris ir buvo pradėtas virti šiame mieste – Altbier. Kurioje baro vietoje skaniausias? Na, tai priklausys, ar sugebėsite atlaikyti visus 300 vietų.

  1. Degustacijos Amsterdame

Amsterdamo vardas dažniausiai siejamas su 2 milžinais – Amstel ir Heineken. Ir, žinoma, eskursijos po šias daryklas tikrai yra vertos dėmesio, tačiau, jeigu lankysitės Amsterdame, būtinai užsukite į Arendsnest alaus degustacijų kambarius. Čia galėsite paragauti daugiau nei 150 skirtingų rūšių alaus, kurios visos išvirtos Nyderlanduose. Personalas ne tik Jus maloniai apatarnaus, bet ir pakonsultuos bei papasakos daugiau apie kiekvieną ragaujamą alų. Na, o jeigu norite dar puikesnių įspūdžių – įsikurkite jų lauko kavinėje, o prie alaus dar užsisakykite ir sūrių lėkštę.

Sužinokite daugiau apie Arendsnest čia.

  1. Paragauti Kölsch alaus tradiciškai.

Kol Vokietijoje aplankykite ir Cologne miestą, kur verdamas Kölsch alus ir būtinai paragaukite jo vokiškajame Brahaus (vokiečių baras-bravoras). Ypatingai gerai žinomas yra St. Peter‘s Brauhaus – čia alus tradiciškai yra patiekiamas nedidelėse 200 ml taurėse kaip ir priklauso Kölsch stiliui, tačiau nereikia jaudintis – aplink zujantys padavėjai nuolat jas papildo. Pagal paprotį – jeigu alaus atsigėrėte iki soties, savo taurę uždenkite popieriniu padėkliuku, tai bus ženklas personalui, kad Jūsų taurės papildyti nebereikia.

St. Peter‘s Brauhaus rasite čia.

  1. Vienuolių alus Maredsous abatijoje

Kita stotelė – Belgija, Namur miestas, Maredsous abatija. Šioje vietoje yra verdami trys skirtingi alūs – Maredsous Blonde šviesus elis, kuriuo vienuoliai tradiciškai mėgaujasi per pietus,  Maredsous Brune, rudos spalvos, dubelio stiliaus alus, Maredsous Triple – auksinis belgiškas tripelis. Žinoma, visa ši produkcija yra prieinama ir buteliukuose, tačiau pirmą kartą ragauti rekomenduojama pačioje abatijoje, kurioje kartu galima aplankyti ir daryklą bei paragauti vienuolių gaminamo sūrio.

Abatiją rasite čia.

Apie pirmas 5 vietas skaitykite čia. 

Facebook Komentarai

Related Post

Parašykite komentarą