Renginys po:

  • 00 D.
  • 00 VAL.
  • 00 MIN.
  • 00 SEK.
+

Į 5 klausimus atsako Cask 215

Categories: Barai,Naujienos

    
Norite savaitgalį paiškylauti, aplankyti naujas vietas (blogas oras niekada nieko nesustabdė ;)?! Jeigu kelionių metu atsidursite netoli Šiaulių ar suplanuosite savo išvyką būtent, būtinai nepraleiskite progos aplankyti ten įsikūrusį gastropub’ą Cask 215 , kurio komanda su mumis pasidalino savo įsikūrimo istorija ir papasakojo, kokia yra baro savininko kasdienybė.

1. Gal galite pasidalinti trumpa savo baro atsiradimo istorija – kaip ir kodėl Cask 215 atvėrė duris?

Natūralu, kad viskas prasidėjo nuo kiemo ir paprasto griliaus bei daugybės eksperimentų maždaug 5 metai atgal. Kažkokių knygų ar literatūros neturėjom, bet jau tada suvokėm kad geram mėsainiui reikia naudoti šviežią ir savo maltą mėsą. Po to prasidėjo literatūros skaitymas ir didelis noras iškepti skaniausią burgerį. Tai apibendrinant, galima būtų teigti, kad viskas gimė nuo burgerio, to pačio dėl kurio Amerikoje yra turbūt tūkstančiai mėsainių apžvalgininkų, kurie ieško geriausio burgerio svajonių šalyje. Kažkuriame etape išragavus Šiauliuose kepamus burgerius supratom, kad reikia atidaryti kažką savo. Pradėjom galvoti apie viziją ir nusprendėm kad bus amerikietiška ir britų virtuvė. Eksperimentavom su įvairiausiais patiekalais ir atidavėm save, kad atrastume geriausią variantą. Pirmieji į Šiaulius atvedėm brunch‘o tradiciją, kuo labai didžiuojamės, kadangi dabar brunch‘o metu atvyksta gausybė šeimų su vaikais savaitgalį pavalgyti vėlyvųjų pusryčių. Patikėkit, koks nuostabus vaizdas, kai matai šeimas su šypsena bei laime veide.
Pats pavadinimas atsirado nuo žodžio statinė (angl. cask), nes savo gėrimų asortimente turime bene didžiausią viskių pasirinkimą Šiauliuose. Interjere, žinoma, dėl to dominuoja ąžuolo mediena, nes ne paslaptis, kad viskis brandinamas ąžuolo statinėse. Numeris 215 –tai tiesiog nuo gatvės, Vilniaus g. 215.

 

2. Esate įsikūrę Šiauliuose – ar daug sulaukiate svečių iš kitų Lietuvos miestų? Kas juos atveda į Jūsų barą?

Svečių iš kitų miestų tikrai sulaukiame. Gal reiktų dėkoti A. Užkalniui, kuris kovo mėnesį lankėsi pas mus ir parašė savo įspūdžius apsilankymo metu. Kuo toliau, tuo daugiau lankytojų sulaukiam iš kitų miestų, dėl to labai smagu. Smagu, kad atvykę klientai atranda kažką skanaus bei gražaus jiems. Kiti džiaugiasi, fotografuoja ir kelia į facebook’ą ar instagram’ą nuotraukas su prierašu „Ar čia Šiauliai?“, „Jaučiuosi kaip Amerikoje, bet tikrai ne Šiauliuose“ . Mums tai didžiulis įvertinimas ir motyvacija važiuoti pirmyn.

3. Apibūdinkite savo baro išskirtinumą vienu sakiniu.

Kokybė – be jos visi keliai veda į niekur.
4. Kas Jums „baro virtuvėje“ yra smagiausia – dėl ko verta turėti ir tvarkyti savo barą?

Dėl baro turėjimo turi labai rimtai apsispręsti. Tai veikla, kurioje 90% labai daug darbo, kai turi keltis net savaitgalį 6 val. ryto, o išeiti vakare 23 val., o smagumo tik 10%. Visi dažniausiai norintys turėti savo barą įsivaizduoja, kaip bus faina, problemų neturėtų būti daug, bet viskas gaunasi atvirkščiai. Turi būti labai šaltų nervų ir į visas problemas reaguoti ramiai, nes su jomis susiduri kiekvieną dieną, tačiau jos tikrai išsprendžiamos. Savo barą, restoraną, pub’ą, gastropub’ą verta turėti tik tuo atveju, jei esi tvirtai įsitikinęs savo labai ryškia idėja ir jos sėkme, turi strateginius saugiklius visiems atvejams.
5. Kaip manote, kokios baro kolektyvo savybės svarbiausios? Pagal ką formuojate ir kaip motyvuojate savo komandą? 

Svarbiausia yra komandinis darbas. Visi turi būti lyg viena didelė šeima. Padėti visiems tam tikrų, svarbių situacijų, metu. Būna įstaigų, kurios samdo net psichologus kad atrinktų pačią tinkamiausią komandą pagal charakterio savybes ir t.t. Mes šiai dienai atrenkant komandą kliaujamės patirtimi, žmogaus noru dirbti šį darbą. Visada klausiame, ar namie laisvu laiku domisi ir bando tobulinti save skaitydami knygas apie maistą, gėrimus, kokteilius, ar žiūri dokumentinius filmus. Komandą visada motyvuojam žmogiška kalba. Stengiamės bendrauti su kiekvienu iš komandos narių kiekvieną savaitę. Paklausti jo, kas nesiseka, ką norėtum patobulinti, kur trūksta žinių.
Daugiau apie Cask 215 galite sužinoti čia.
Facebook Komentarai

Related Post

Parašykite komentarą