Renginys po:

  • 00 D.
  • 00 VAL.
  • 00 MIN.
  • 00 SEK.
+

Į 5 klausimus atsako brewpub’as Craft&Draft

Categories: Barai,Naujienos

1.Jūsų Brewpub duris atvėrė judriausioje Vilniaus vietoje – gal galite pasidalinti trumpa šio projekto priešistore ir papasakoti, kodėl vis tik sugalvojote įgyvendinti Brewpub‘o koncepciją? 

Brewpub idėja gimė labai elementariai, visada turėjome didelę aistrą alui, jo skoniams, rūšims ir pačiai gamybai. Žavėjo alaus gamybos ypatumai, kaip gimsta skoniai. Visada svajojome turėti jaukią vietą, kur žmonės puikiai praleistų laiką ir norėtų sugrįžti atgal. Brewpub konceptas buvo auksinis viduriukas. Mūsų gamybos alus, kuriam skiriamas didžiulis dėmesys ir meilė, o taip pat ir baras, kuriame galima paskanauti ne tik mūsų, bet ir kitų pasaulio šalių alumi. O kur dar pub’o stiliaus maistas. Tai tiesiog atrodė idealiausias variantas.

2. Į ką atsižvelgiate pasirinkdami, kokį alų virsite toliau? Ar turite savo, kaip aludarių, braižą; kaip apibūdintumėte Jūsų produkcijos mėgėją?

Sekame Lietuvos ir pasaulio craft‘inio alaus tendencijas, bandome šviesti savo lankytojus, bet tuo pačiu stengiamės ir neišgąsdinti, atsižvelgiame į metų laiką – žiemą verdame tamsesnį ir intensyvesnio skonio alų, vasarą – šviesesnį, lengvesnį ir gaivesnį. Mūsų braižas – klasikiniai alaus stiliai, kurie kartais papildomi tam tikrais prieskoniais – tiek tiesiogine, tiek perkeltine prasme. Pasaulyje yra daug įvairiausių klasikinių per ilgą laiką skirtingose šalyse atsiradusių alaus stilių, kurių Lietuvos alaus mėgėjai ne tik kad nėra ragavę, bet kartais nėra net ir girdėję. Mūsų verdamos rūšys dažniausiai atitinka kokio nors klasikinio alaus stiliaus rėmus, bet žinoma, kartais norisi sukurti ir kažką savito, todėl paeksperimentuojame. Iš klasikinių stilių verdame vokišką ir belgišką kvietinį, angliškus, airiškus elius, stautą, IPA, saisoną, įvairius lagerus.

Mūsų pub‘e lankosi įvairūs žmonės, manome, kad tokia ir yra pub‘o paskirtis – čia turi būti gera įvairiems žmonėms, pub‘as turi juos jungti, o ne būti kažkokios išskirtinės žmonių grupės susirinkimo vieta. Todėl stengiamės turėti alaus įvairiems skoniams, paprastai turime 4-6 mūsų darytas rūšis ir keliasdešimt rūšių buteliuose iš viso pasaulio.

3. Koks Jūsų išvirtas alus buvo lankytojų mėgiamiausias – kaip manote, į ką alaus rinkoje šiuo metu labiausiai dairosi, craft kultūros mylėtojai, ir kaip patartumėte pritraukti paprastų barų lankytojų, nieko negirdėjusių apie craft alų, dėmesį?

Savo išskirtinumu mūsų lankytojus sužavėjo „Vampipiras“ – tamsusis alus su kajeno ir čili pipiriukais, „Kalėdinis“ su karšto vyno prieskoniais, „Witukė“ – rausvos spalvos, lengvai braškėmis kvepiantis belgiškas witbier. Naujausias mūsų alus „Craft Rat“ (saison stilius) nustebino ir mus pačius, tiksliau tai, kad daug žmonių apie tokį stilių net nėra girdėję. Pasaulyje saison‘o mada jau praėjo, o pas mus dar tik ateina.

Pas mus alaus tendencijos vienu ar net dviem žingsniais vėluoja, lietuviai konservatyvesni – IPA mada atėjo pavėlavusi, bet paliko nemažai šio stiliaus mėgėjų, kurie nesivaiko madų, o lieka ištikimi savo mėgstamam alui. Saisonas, rūgštieji eliai ir kiti salyklo ar mielių dominuojami stiliai, kurie populiarūs pasaulyje pas mus dar tik skinasi kelią. Pasaulyje visi jau „atsikando“ apynių dominuojamų stilių, o mes apynius dar tik atrandame.

Revoliuciją žmonių skoniams padaryti sunku. Geriau eiti evoliucijos keliu, šviesti, pratinti prie įdomesnių rūšių, bet ir nesišaipyti, jei kas nors karštą vasaros dieną nori išgerti neįpareigojančio lagero. Alus tuo ir yra nuostabus, kad kiekvienas gali rasti savo skoniui tinkamą rūšį.

4. Pasidalinkite su kokiais didžiausiais sunkumais susiduria brewpub‘as?! Kokius unikalius iššūkius kelia tokios koncepcijos įgyvendinimas?

Turbūt visada yra sunkiausia tolygiai judėti į priekį su užsibrėžtais tikslais. Pavyzdžiui, mūsų gaminamas maistas. Pirminė idėja buvo ir išlieka gaminti maistą, kuris būtų sveikesnis, natūralesnis, kuo daugiau craft elementų (craft idėją stengiamės įgyvendinti ne tik gamindami alų, bet ir maistą) . Beveik viską gaminame patys. Nuo naminio majonezo iki burgerio mėsos. Užtikrintai judėdami į priekį norime pasiekti, kad vieną dieną galėtume gaminti savo maistą 100 proc. lietuviškų žaliavų. Tai padaryti nėra taip lengva, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. Taip pat mūsų lokacija gan unikali, esame turistų centre, sulaukiame žmonių iš viso pasaulio, kas yra labai žavu ir sukuria fantastišką atmosferą, tačiau skirtingų kultūrų poreikiai bei požiūriai kartais sukelia iššūkių ir, žinoma, padeda mums tobulėti. Didelis dėmesys yra skiriamas craft alui, jo tendencijoms visame pasaulyje, tad reikia praleisti daug laiko stebint, ieškant, bandant ir tobulėjant norint toliau įgyvendinti naujas idėjas ir išlaikyti patį konceptą.

 5. Kuo toliau planuojate stebinti savo lankytojus – kokių tolesnių eksperimentų galime laukti iš Craft&Draft komandos?

Mes daugmaž kas mėnesį pateikiame po naują alaus rūšį, tad sekite mūsų Facebook‘ą ir tikrai vis rasite kažką naujo. Artimiausiuose planuose – APA su egzotiniais apyniais ir vokiškas tamsusis kvietinis – dunkelweizen.

Daugiau apie brewpub’ą skaitykite čia. 

Facebook Komentarai

Related Post

Parašykite komentarą