Renginys po:

  • 00 D.
  • 00 VAL.
  • 00 MIN.
  • 00 SEK.
+

Dundulis atsako į 5 klausimus

Categories: Alus,Naujienos

Tiems, kurie seka mūsų skiltį apie naują alų, ne paslaptis, kad Dundulio eksperimentais ten dalinamasi dažnai. Paskutiniai – kanapių elis, Moko maukas, Gotlandsdricka, Gruit kiečių elis, rodo šių aludarių nerimastingumą ir kartu polinkį stebinti, tad ir mes pabuvome nerimastingi ir uždavėme 5 spontaniškus klausimus aludariui Simonui Gutautui.

 1. Nuo ko siūlytumėte pradėti namų aludariams norintiems vieną dieną atidaryti savo bravorą?

Visų pirma siūlyčiau gerai pasvarstyti ar tikrai verta hobį paversti kasdieniu darbu. O kad lengviau būtų įsijausti į   aludario kasdienybė siūlyčiau išbandyti visa tai praktiškai. Tarkim pasiimti vasarą atostogų ir  mėnesį kasdien virti ir buteliuoti alų, susitvarkyti darbo vietą, užsiimti skrupulinga virimų dokumentacija, sugalvoti alums pavadinimus ir pabandyti juos patraukliai aprašyti. Jei po mėnesio vis dar trykštate entuziazmu atsiminkite – vasara bus  pats darbymečio įkarštis.

2. Geriausias alaus pavadinimas, kurį esate girdėjęs?

Niekada nesureikšminau alaus pavadinimų – jie kaip žmonių vardai.  Jei paragavus alų,  skonį lengva asocijuoti  su jo pavadinimu, ir dar tą pavadinimą lengvai įsiminti, vadinasi alui pavadinimas tinkamas. Dar geriau, jei alaus pavadinimas įgauna trumpinį ar deminutyvinį variantą.   Vienas tinkamų pavadinimų pavyzdžių galėtų būti Tanker – Sauna Session. Užtenka gurkštelėti šio alaus ir tu suvoki pavadinimo prasmę.

3. Kokį alų Jums buvo sunkiausia išvirti ir kodėl?

Vėlgi nesinorėtų sureikšminti, kažkokio vieno alaus. Vienus alus sunku virti nes tu juos verdi kasdien ir tai tampa rutina. Turi pasirūpinti, jog jo užtektų visiems klientams, prižiūrėti, kad netrūktų medžiagų. Kitus alus yra iššūkis pasiruošti virti, tarkim mūsų sezoniniam gruit eliui reikia pririnkti 25 kg viržių žiedelių, sulos alui pritekinti 700 litrų sulos. Aišku ir kiti gruit’ai išspaudžia ne vieną prakaito lašą lakstant po pievas karštą saulėtą vasaros dieną. O žolių rekia pririnkti ne 20 litrų, o 2 – 4 tonoms alaus. Na o sunkiausia išvirti proceso prasme, matyt būtų akmeninį – Moko Mauką.  Šio alaus virimas pareikalauja nemažai fizinio darbo, nes akmenimis milintą mentalą reikia rankomis sukrėsti į katilus. Taipogi pats akmeninio alaus darymas užima per 16 valandų, o alaus tesigauna ~600 l.

4. Jeigu nebūtų Dundulio, kokioje alaus darykloje norėtumėte dirbti?

Klausimas kiek provokuojantis. Panašu būtų jei paklaustų Jūsų, kokioje šeimoje norėtumėte gyventi, jei nebūtumėte gimęs savoje. Kaip ir kiekvienam norėtusi papulti į šeimą, o ne į internatą. Taip vaizdingai palyginčiau mažąjį ir pramoninį bravorus.

5. Mėgstamiausia patiekalo ir alaus kombinacija?

Labiausiai patinka patiekalai gaminti rūkytame aluje. O bene skaniausias toks patiekalas „Bambergo svogūnas“ arba „Bamberger Zwiebel“. Jo receptą galite rasti čia:
http://www.schlenkerla.de/schlenkerla/karte/rezepte.html

Susipažinti su Dunduliu ir jų alumi bei sužinoti, kur jo ragauti, galite čia.

Facebook Komentarai

Related Post

Parašykite komentarą