Renginys po:

  • 00 D.
  • 00 VAL.
  • 00 MIN.
  • 00 SEK.
+

Druskoje keptos bulvytės su alaus, šalavijų ir česnakų sviestu

Categories: Maistas,Naujienos

Kol žiema dar užsispyrusi trepsi kojomis kieme, nenuostabu, kad norisi šilto ir sotesnio maisto ant stalo, tačiau savaitgalį vergauti virtuvėje su krūvomis ingredientų norinčių nėra daug. Dalinamės paprastu ir beveik kaimišku keptų bulvyčių receptu sotesniam savaitgaliui.

 

4 porcijoms reikės:

  • 1,5 kg košerinės druskos
  • 3 kg mažų bulvyčių
  • ½ stiklinės sūdyto sviesto arba nesūdyto sviesto sumaišyto su 1/8 šaukšto druskos
  • 3 skiltelių nulupto česnako
  • 4 smulkinti lapeliai šviežio šalavijo
  • 1 šaukšto salyklinio alaus (pvz.: Oktoberfest stiliaus)

Paruošimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220◦
  2. 20×20 cm skardą pabarstykite sluoksniu druskos. Nuplaukite, nusausinkite bulvytes ir kiekvienoje šakute padarykite keletą skylučių. Sudėkite į druska pabarstytą skardą.
  3. Supilkite likusią druską ant bulvių.
  4. Kepkite 45 min. arba iki tol, kol bulvės suminkštės. Ištraukite iš orkaitės, leiskite atvėsti, ištraukite iš druskos ir patiekite.
  5. Sudėkite sviestą, šalaviją ir česnaką į keptuvę and vidutinės ugnies ir kaitinkite, kol sviestas ištirps. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite pastovėti 10 min. (Tą patį galite atlikti ir naudodami mikrobangų krosnelę)
  6. Sudėkite ištirpintą sviestą į maisto procesorių kartu su alumi ir suplakite iki vientisos masės. Jeigu sviestas pradės skirtis į gumulėlius, vėl pašildykite.
  7. Ištirpintą sviesto padažą patiekite kartu su bulvytėmis.

Skanaus ir jaukaus savaitgalio!

Straipsnio šaltinis The Beeroness.

Facebook Komentarai

Related Post

Parašykite komentarą