Renginys po:

  • 00 D.
  • 00 VAL.
  • 00 MIN.
  • 00 SEK.
+

Belgijos alaus kultūra įtraukta į Unesco kultūros paveldo sąrašą

Categories: Naujienos

Šiais metais Belgijos alaus kultūra susilaukė ypatingo pripažinimo, kai UNESCO organizacija įtraukė šalies alaus kultūrą į nematerialaus kultūros paveldo sąrašą. Aludarystė yra per amžius gyvuojanti tradicija, Belgijoje perduodama iš kartos į kartą. Daugiau nei 1500 alaus rūšių yra pagaminama naudojant skirtingus fermentacijos būdus, o nuo 8-ojo dešimtmečio šalyje itin išpopuliarėjo Craft alaus gamyba.

 Skirtingos alaus gaminimo tradicijos gali būti aptinkamos tam tikruose šalies regionuose. Šiuo amatu netgi užsiima ir Trapistų vienuoliai: surinktą pelną panaudodami savo išlaikymui, o likusią dalį – labdarai. Alus šalyje dažnai naudojamas ir maistui ruošti bei naudojamas unikalių produktų kūrimui kaip pvz.: alaus sūriui, o maisto ir alaus derinimo kultūra yra ne tik madinga, bet pamažu veja savo konkurentą – vyną.  Šalyje įkurtos specialios organizacijos, kurios skatina atsakingą alaus vartojimą bei perdirbamų medžiagų naudojimą gamyboje, naujų technologijų gamyboje sunaudojamo vandens kiekio mažinimui vystymą. Gamybos tradicija yra perduodama ne tik šeimose –  bravoruose organizuojamos paskaitos, aludarystė dėstoma universitetuose, siūlomos specialios mokymo programos jauniems verslininkams ir nedideliems bravorams.

Straipsnio šaltinis.

Facebook Komentarai

Related Post

Parašykite komentarą