Renginys po:

  • 00 D.
  • 00 VAL.
  • 00 MIN.
  • 00 SEK.
+

Aromatingi riešutai iškyloms

Categories: Maistas,Naujienos

Kai savaitgaliais pakuojate krepšius lėkti į pikniką – kokius užkandžius pakuojatės dažniausiai? Mūsų šeimyna labai mėgsta kepti tokius eksperimentus kaip daržovių ir mėsos iešmelius, pelėsinius sūrius aliuminio folijoje, saldžias bulves ir, žinoma, smorsus (jeigu nežinote, kas tai yra, iki šiol Jūsų gyvenimas buvo gana liūdnas ;). Kad ir kokios būtų Jūsų šeimos tradicijos iškylų gamtoje klausimu, garantuoju, kad daugelio krepšeliuose nusileidžia ir riešutų pakuotės. Ir žinote, ko nemėgstu labiausiai – tų sintetinių riešutų su apvalkalu… Jų skonis man tiesiog chemikalai ir net parduotuvėje pamačius nusipurtau. Jeigu be jų negalite gyventi, nieko blogo, tiesiog toks mano asmeninis skonis. Laimei ir patiems galima pasigaminti labai gardžių riešutų užkandžiams – pirmieji mano bandymai dažnai baigėsi gausiu apskrudinimu, nes nuo reikėtų dar 1 minutės, dažniausiai tas laikas būdavo 0,25 minutės per ilgas ir dauguma riešutų tiesiog sudegdavo. Tad nors paruošimo laikas trumpas ir receptai nesudėtingi, bet reikalauja atidumo. Reikėtų dar žiupsnelio, kartais gali nuvesti link visiško fiasko, bet jeigu esate pasiryžę palepinti savo skonių receptorius dalinuosi keliais labai gardžiais keptų riešutų receptais:

Riešutai su medumi ir šalaviju

Reikės:

– 250 g anakardžių

– 1 šaukšto nesūdyto sviesto

– 1 šaukšto šviežio šalavijo (gal atrodytų mandras pavadinimas, bet didesnėse parduotuvėse yra pirkti, jeigu jo nerasite, bandykite rozmariną, mėtą ar kitą mėgstamą prieskonį)

– ½ šaukšto medaus

– ½ šaukštelio druskos

Paruošimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220◦ Trumpai apkepkite anakardžius ant kepimo popieriaus – apie 5-8 minutes.
  2. Kol anakardžiai keps, nedideliame puode ištirpinkite sviestą ant vidutinės ugnies. Kaitinkite apie 2-3 minutes, kol pastarasis taps auksinis ir kvapas primins riešutus. Sudėkite šalaviją ir kaitinkite dar 1-2 minutes, kol sviestas taps tamsaus aukso spalvos. Nuimkite nuo ugnies ir sudėkite medų.
  3. Sumeskite anakardžius į šį mišinį (kol karštas) ir apibarstykite druska. Viską išmaišykite, kad riešutai pasidengtų mase.
  4. Riešutus laikykite sandariame inde iki savaitės.

Riešutai su kakava

Reikės:

250g anakardžių

– 2 šaukštų nesaldintos kakavos (rekomenduoju Beatos virtuvės kakavą kepiniams ir desertams, jeigu norite to rikrai šokoladinio efekto)

– 2 šaukštų cukraus pudros

– 1/8 šaukštelio druskos

Paruošimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220◦ Trumpai apkepkite anakardžius ant kepimo popieriaus – apie 5-8 minutes.
  2. Nedideliame inde sumaišykite cukraus pudrą ir kakavą, sumeskite dar šiltus anakardžius ir maišykite, kol riešutai pasidengs mase. Pabarstykite druska.
  3. Skaniausia patiekti dar šiltus 😉 Bet sandariai uždarytus galite laikyti apie savaitę.

Kepinti migdolai su paprika ir apelsinais

Reikės:

150 g migdolų

– 1 šaukšto alyvuogių aliejaus

– ½ šaukštelio rūkytos paprikos prieskonių

– ½ šaukštelio druskos kristalais (iš bėdos, tiks ir paprasta)

– 1 apelsino žievelės

Paruošimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki iki 220◦. Į kepimo skardą įtieskite kepimo popierių arba aliuminio foliją ir atidėkite į šalį.
  2. Dubenyje sumaišykite migdolus, ayvuogių aliejų, papriką ir druską. Riešutais tolygiai išklokite skardą.
  3. Kepinkite apie 15 min. pamaišydami kas 5 min. Būkite atidūs, nes kaip minėjau riešutai greitai sudega. Kepkite, kol lengvai paruduos.
  4. Leiskite atvėsti ir apibarstykite tarkuota apelsino žievele.

Gardaus kramsnojimo ir smagių iškylų!

 

Facebook Komentarai

Related Post

Parašykite komentarą