Renginys po:

  • 00 D.
  • 00 VAL.
  • 00 MIN.
  • 00 SEK.
+

Ar turėtumėte būti aludariu?

Categories: Alus,Naujienos

Kaip mums užsiminė Sakiškių bravoro aludariai – romantikos bravore rasite nedaug, tiesą sakant tiems, kurie įsivaizduoja, kad aludario darbas yra virimas, ragavimas ir lingavimas ant kojų su kolegomis padiskutuojant, ką reikia keisti šiame recepte arba koks puikus alus pavyko, galvokite iš naujo. Štai kaip aludarystę apibūdina HenHouse Brewing Company bravoro aludaris:

  1. Aludarystė – tai 90% valymo ir 10% „popieriaus“. Vos tik pradėjęs savo aludario karjerą C. McDonnel gerokai nusivylė, nes didžioji dalis darbo buvo valymas. Visų pirma, alaus virimo procesui reikalinga itin sterili aplinka, o ir pastarasis palieka didžiulį kiekį nešvarių talpų ir įrankių, kurias reikia paruošti iš naujo. Grindys, talpos, stiklas, – viskas, ką matote bravore, turi būti nepriekaištingos būklės. Tad, jeigu susiraukiate vien pagalvoję, kad teks išplauti namuose indus, aludarystė, ko gero, ne Jums… Bet jeigu mėgstate tvarką, o jos palaikymas yra tarsi meditacijos forma, tuomet pirmyn.
  2. Visų galų meistrystė. Bravoras – gana ekstremali aplinka: viskas aplinkui visuomet šlapia, įranga valoma stipriais chemikalais ir beveik verdančiu vandeniu bei naudojama nuolat. Gedimai ir sulūžę įrankiai yra kasdienybė, tad jeigu vienas iš Jūsų talentų yra tai, kad galite sutaisyti bemaž bet ką, puikiai pritapsite.
  3. Kantrybė ir disciplina. Alaus virimas yra labai metodiškas procesas. Negalvokite, kad jis įtraukia alaus gėrimą darbe – ragavimas susideda iš  gurkštelėjimo, lyginimo su praėjusiu rezultatu, fiksavimo, tada kolegų įtraukimo, sprendimo, ką pakeisti, taisymo… Skamba kaip mokslinis darbas?! Iš dalies toks ir yra 🙂
  4. Chemija ir biologija. Išmanyti cheminius ir biologinius alaus virimo procesus tikrai naudinga, bet tik pradėję dirbti bravore, greičiausiai daugiausiai valysite, o pastarųjų išmoksite laikui bėgant. Žinoma, išmanymas niekada nemaišo.
  5. Gyvenimas darbe. Alaus virimas yra nepertraukiamas procesas, todėl, jeigu nesuprantate arba visiškai nepriimate 24/7 darbo valandų savaitės, aludarystė greičiausiai ne Jums.

Vis dėlto, jeigu alus yra tai, be ko gyventi negalite ir Jums nesvarbu, kokias užduotis reikės atlikti, bet noras prisidėti prie gamybos proceso yra stipresnis, nei bet kokie perspėjimai, tuomet, be abejonės, turėtumėte rinktis šį kelią.

Straipsnio šaltinis.

Facebook Komentarai

Related Post

Parašykite komentarą