Nežinote, ko norėtumėte paragauti?Skaitykite profesionalių alaus mėgėjų
(taip, tokia specialybė egzistuoja 🙂 apžvalgas ir leiskitės į naujų skonių kelionę…


Kodėl alaus skonis nėra toks svarbus, kaip atrodo

Apie skonį esame kalbėję ne viename straipsnyje – visų pirma, susipažinome, kaip mūsų smegenys suvokia skonį, kad tai yra ne tik liežuvyje esančių receptorių dirginimas, bet pastarųjų, aromato, tekstūros pojūčio, kultūrinių simbolių, patirčių bei žmogaus asmeninių savybių koreliacija – tuo pagrindėme plačiai žinomą teiginį, kad skonis yra labai individualus dalykas ir dėl jo ginčytis tikrai…

Didžiausias craft alaus festivalis gruodį sudrebins Vilnių

  Rimvydas Valatka neseniai klausė – o kurgi Vilniaus alaus festivalis? Na, du Lietuvos alaus someljė su keletu entuziastų paruošė tikrai ne eilinį atsakymą – gruodį Vilniuje sulauksime net 2 dienas truksiančio renginio, kuriame apsilankys 35 aludariai iš 15 šalių ir bus galima padegustuoti 200 alaus rūšių. Organizatoriai atskleidžia, kokių dar staigmenų galima laukti festivalio metu:…

Pirmoji alaus kavinė Lietuvoje, „Kaukas“, atvėrė duris Kaune

Dalinamės puikiomis žiniomis apie pirmąją alaus kavinę, , „Kaukas“,  Lietuvoje! Plačiau apie jų konceptą, lūkesčius ir idėjas: Nors lietuviškas naktinis gyvenimas perpildytas įvairiausio tipo barų, keliones dievinanti kauniečių pora Aistė Juodelytė ir Dmitrij Barisov atrado ir į Kauną atvežė tai, ko čia dar nebuvo – alaus kavinę. Belgijoje populiarūs tokio tipo barai sujungia nedidelių kavinių…

Someljė Jonas Lingys – „teisingai pasirinkau, ką darau“

Į 5 klausimus šįkart pakvietėme atsakyti kitą Lietuvos alaus someljė, Joną Lingį, kuris net ir su alumi nieko bendra neturinčiam praeiviui, ko gero, gali pasirodyti šiek tiek matytas: nuolat reklamose besisukantis veidas, kurį ir visai netrukus galėsite sutikti ir vakarienėje kartu su Deivydu Praspaliausku. Jonas dalinasi apie tai, kaip pasirinko tapti someljė, ir kodėl tuo…