Renginys po:

  • 00 D.
  • 00 VAL.
  • 00 MIN.
  • 00 SEK.
+

Aluje „marinuotos“ bulvytės

Categories: Maistas,Naujienos

Įmeskite šiandien į šaldytuvą, o rytoj galėsite nustebinti svečius ar šeimyną skaniu ir dar neragautu garnyru! Tinka ir užkandžiams, ir prie pagrindinių patiekalų.

 Reikės:

  • 800 g bulvių
  • 350 ml šviesaus elio
  • 1 šaukšto druskos
  • Vandens
  • ¼ stiklinės rapsų aliejaus
  • 1 šaukšto česnakų miltelių
  • 1 šaukšto svogūnų miltelių
  • 1 šaukšto paprikos miltelių
  • ½ šaukšto jūros druskos
  • ½ šaukšto juodųjų pipirų
  • ½ šaukšto cukraus

Paruošimas:

  1. Supjaustykite bulves ~1 cm pločio skiltelėmis arba lazdelėmis.
  2. Dideliame dubenyje sumaišykite alų ir 1 šaukštą druskos. Sudėkite bulves ir užpilkite vandeniu – 1 ar 2 stiklinėmis, kad bulvės būtų apsemtos.
  3. Uždenkite maistine plėvele ir leiskite pstovėti šaldytuve 3-12 valandų.
  4. Kepimo skardą užkelkite į viršutinį orkaitės trečdalį ir išklokite ją folija. Įkaitinkite orkaitę iki 220◦C.
  5. Nupilkite vandenį ir nuplaukite bulves. Išdėliokite ant popierinio rankšluosčio ir gerai nusausinkite. Sudėkite į didelį dubenį ir apšlakstykite rapsų aliejumi. Suberkite česnakų, svogūnų ir paprikos miltelius, jūros druską, pipirus ir cukrų. Maišykite, kol bulvės pasidengs prieskoniais.
  6. Sudėkite į skardą.
  7. Kepkite 20 min. Apverskite su mentele ir kepkite iki kol gražiai apskrus dar 15-20 minučių.

Gardaus savaitgalio!

Straipsnio šaltinis The Beeroness.

Facebook Komentarai

Related Post

Parašykite komentarą