Alaus stiliai. Cream Ale

Categories: Alus,Naujienos

Apibūdinam Cream Ale ir pabandykite patys sau atspėti ką primena: švarus, skaidrus, gerai išsifermentavęs, lengvai geriamas, gaivinantis, stiprokai karbonizuotas. Neišsiskiriantis per daug savo nei salykliškumu, nei apyniuotumu.

Jei užsimerkę viską susidėliojote – turėjote pagalvoti apie amerikietiškąjį lagerą. Ir būtumėte beveik teisūs: iš tiesų jis buvo sugalvotas kaip amerikiečių elių gamintojų konkurencinė alternatyva vokiečių išpopuliarintiems lagerams. Elis nėra lageras, todėl tam tikri skirtumai tarp šių stilių egzistuoja, Cream Ale yra sodresnio skonio, saldesnis, gali būti šiek tiek kukurūzinis. Nėra draudžiama, o tai reiškia daroma ir taip: šio stiliaus aluose palengvinti jo kūną naudojami kukurūzai, ryžiai ar net tam tikri cukrūs (bet nebūtinai).

Tiesa, elius fermentuojant žemose temperatūrose jie labai priartėja prie lagerų savo savybėmis, bet Cream Ale įprastai nėra taip fermentuojamas, dažniausiai taip elgiasi šiuolaikiniai bravorai, kurie mėgsta eksperimentus ir nesilaiko tradicijų, kaip šio alaus standartą, galite daug kur rasti minimą „Genesee Cream Ale“.

O dabar sugrįžkime prie pavadinimo: iš aprašymo juk niekur nėra jokio kremiškumo. Istorijos pasakoja, kad stiliui pavadinimą suteikė reklamos specialistai norėdami didesnių pardavimų, o ne dėl to, kad gėrimas turėtų kažką bendro su mūsų įprastai įsivaizduojamu kremiškumu.

Maistas:
Pats alus nėra labai išraiškingas, išsiskiriantis, todėl rekomenduoju derinti su labiau išraiškingu maistu.
Maistas: vėžiagyviai, meksikietiški patiekalai.
Sūriai: Rokforo, Čedaro.
Desertai: citrinų pyragas.

Parametrai:
Temperatūra: 4-6 laipsniai
IBU (kartumas): 20-35
EBC (spalva): 5-10
ABV (stiprumas): 4,2-5,6

Facebook Komentarai

Related Post

Parašykite komentarą

CAPTCHA