Renginys po:

  • 00 D.
  • 00 VAL.
  • 00 MIN.
  • 00 SEK.
+

Alaus spurgytės

Categories: Maistas

Naudotas alus:

Palmero, belgiškas dubbel (bravoras Hangar 24 Craft), suteikiantis datulių, room, aštrumo, razinų ir karamelės skonio natas spurgiškiems kąsneliams. Alų galite pakeisti kitu, kuris Jums atrodo tinkamas, hangar_24_palmero_belgian_dubbel_22oz_btlpriklausomai nuo to, kokį skonį norite išgauti.

Reikės:

2 stiklinės rapsų aliejaus

2 ¼ stiklinės miltų

1/3 stiklinės cukraus

¼ stiklinės pieno

½ stiklinės alaus (žiūr. aukščiau)

1 šaukštas kepimo miltelių

½ šaukštelio cinamono

1 kiaušinis (šiek tiek išplaktas)

¼ stiklinės alyvuogių aliejaus

Paruošimas:

2 stiklines rapsų aliejaus supilkite į puodą aukštomis ir plonomis sienelėmis, skirtą kepimui – Jūsų spurgytės aliejuje turi laisvai plaukioti, o ne skęsti dugne. Įkaitinkite aliejų iki 178-190°C. Jeigu neturite termometro, temperatūrai nustatyti galite naudoti medinį šaukštą – įmerkus į aliejų, aplink jį turi kilti burbuliukai. Jeigu taip nutinka, aliejus yra tinkamos temperatūros.2360736-sugar-beer-doughnut-holes

Sumaišykite visus sausus ingredientus ir supilkite į likusius drėgnus. Neišsigąskite, jeigu jūsų tešla turės „gumbelių“ – taip ir turi būti! Permaišytos ir pernelyg vientisos tešlos rezultatas bus kieti ir apetito nekeliantys  kąsneliai.

Formuokite iš tešlos rutuliukus ir merkite į karštą aliejų (nebandykite to daryti rankomis – naudokite 2 šaukštus!). Kepkite iki kol dailiai paruduos – turėtų užtrukti 2-3 minutes. Spurgytes formuokite maždaug 2 eurų monetos dydžio, kitaip jos gali iškepti netolygiai.

Iškepusias spurgytes išimkite (šaukštais) ir išdėliokite ant popierinio rankšluosčio, kad nusausėtų ir susigertų aliejaus perteklius. Po 5-10 minučių, kepiniams atvėsus, galite juos apvolioti cukraus pudroje arba cukraus ir cinamono mišinyje.

Kepiniams ypatingo skonio ir išskirtinumo suteikia panaudotas alus, kuris puikiai praturtina jų skonį ir paprastas spurgytes paverčia beveik gurmanišku patiekalu. Belgiškas Palmero dubelis, turintis datulių, romo, karamelės, razinų skonio natas ir šiokį tokį pikantišką prieskonį, kurį šiame recepte tobulai papildo cinamonas –  todėl spurgytės nei per saldžios, nei per sūrios, tačiau puikiai apjungia abu skonius į vientisą harmoniją. Spurgyčių išorė dėl jų smulkumo išliks traški, o vidus minkštas ir drėgnas – tai tobulas patiekalas, pasimėgauti vėsiomis popietėmis arba nustebinti draugų būrį!

Facebook Komentarai

Related Post

Parašykite komentarą