Renginys po:

  • 00 D.
  • 00 VAL.
  • 00 MIN.
  • 00 SEK.
+

Alaus mitologijos „paruoštukė“

Categories: Alus,Naujienos

Net ir gyvenant informacijos amžiuje, tenka prisiklausyti visokių įdomybių – žmogaus jau tokia prigimtis, kad niekam nepatinka būti neteisiu, net jei ir informacija, dėl kurios galite galvą guldyti yra paremta paieškos sistema o man pasakojo. Taigi pirmadieniui pasiskolinome bravoro BrewDog paruoštukę, kad kartu galėtume pasikartoti – kokias alaus pasakas galima kartoti, o kurios tik ir lieka pasakomis…

  1. Alus turėtų būti patiekiamas tik šaltas.

Kas laikėte mūsų temperatūros testą, jau žinote, kad alaus patiekimo temperatūra priklauso nuo stiliaus, kuris keliauja į taurę. Lambic ir lageriai geriau atsiskleidžia vėsesnės temperatūros, o stautai, stiprieji eliai šiltesnės ir t.t.

  1. Alus geriausios kokybės tik išvirtas.

Tai taip pat priklauso nuo stiliaus: dauguma šviesiųjų elių gardesni šviežesni, IPA ir labiau apyniuotų elių brandinti nerekomenduojama, bet tamsesni ir didesnį alkoholio kiekį turintys alūs puikiai atsako į brandinimo procesą ir gali nustebinti naujais netikėtais skoniais.

  1. Alus skardinėje yra prastesnis nei laikomas butelyje.

Atvirkščiai, skardinės geriau apsaugo alų nuo kenksmingų saulės spindulių, kurie, jeigu nežinojote, gadina jūsų gėrimą, taip pat neleidžia patekti deguoniui, yra ekologiškas sprendimas bei yra lengvesnės nešti ir transportuoti.

  1. Alus visada kartus.

Čia dar kartelį žengia – stilius. Taip, kai kurie stiliai yra stipriau apyniuoti ir nemėgstančių karčių gėrimų tikrai nenustebins, bet lambic, gose, kriek yra rūgštaus, vaisinio skonio ir  žinoma, stilių kartumas taip pat skiriasi. Viskas priklauso nuo to, kokį alų pasirinksite, ir netgi tuo atveju, kiekvienas stilius turi tūkstančius interpretacijų ir visų jų skonis, kaip ir kartumas,  gali būti labai skirtingas.

  1. Alus visada turi būti skaidrus.

Filtruotas nereiškia skanus, kartais šis procesas atima, o ne prideda skoninių savybių, o kai kurie stiliai apskritai yra ragaujami tik nefiltruoti.

  1. Burbuliukai ant taurės sienelių yra gerai.

Čia reikėtų įjungti sirenas – jei matote, kad alaus burbuliukai telkiasi ant sienelių, geriate iš nešvarios taurės. Nedvejodami, prašykitepersonalo taurę pakeisti,

  1. Žali buteliai yra smagūs.

Kad ir kaip dailiai atrodytų, žali buteliai praleidžia kenksmingus UV spindulius, kurie gadina Jūsų alų, todėl rekomenduojama rinktis rudą stiklą.

  1. Alus turėtų būti geriamas tiesiai iš butelio.

Kad geriausiai atsiskleistų alaus aromatas ir skonis, rekomenduojama jį gerti iš tam pritaikytų taurių. Kiekvienas stilius turi skirtingą taurę, bet universalus pasirinkimas yra tulpės formos stiklas.

  1. Alus yra nesveika.

Sutikite, kad tiek maisto, tiek gaiviųjų gėrimų, tiek ir alkoholio besaikis vartojimas tikrai nesibaigs geruoju, bet – saikingas vartojimas yra ne tik nepeikiamas, bet ir rekomenduojamas. Nedideliais kiekiais alus gali sumažinti nutukimo, širdies ligų, diabeto ir kitų labai nemalonių susirgimų riziką.

  1. Craft alus yra stipresnis nei masinės gamybos produktai.

Ne paslaptis, kad craft aludariai myli savo eksperimentus, todėl čia galite surasti gėrimų, kurių stiprumas matuojamas tiek 0,5%, tiek 55%. Jeigu norite silpnesnio varianto, tereikia labiau pasidairyti po lentynas;)

Facebook Komentarai

Related Post

Parašykite komentarą