Renginys po:

  • 00 D.
  • 00 VAL.
  • 00 MIN.
  • 00 SEK.
+

Alaus ir riestainiukų triufeliai

Categories: Maistas,Naujienos

Savaitgaliai skirti pasilepinti – o kas geriau negu gardus desertas prie rytinės kavos ar saldainis po šeimos pietų? O dar geriau, kai skanumynus greitai ir lengvai gali pasigaminti pats. Netikite?! Išbandykite šiuos alaus ir riestainiukų triufelius bei padovanokite sau ir artimiesiems šiek tiek saldumo!

36 triufeliams reikės:

– ½ puodelio kapotų pekano arba graikinių riešutų

– ½ puodelio kapotų migdolų

– 1 puodelio riestainiukų trupinių (150 g sūrių riestainiukų sumalkite maisto procesoriumi)

– 1 puodelio krekerių trupinių (nesūdytų)(122 g krekerių sumalkite maisto procesoriumi)

– ½ puodelio nesaldintos kakavos

– ¾ puodelio cukraus pudros

– ½ puodelio burbono statinėse brandinto alaus (tinka keisti pasirinktu stautu)

– 3 šaukštai medaus

Paruošimas:

  1. Dideliame dubenyje sumaišykite riešutus, riestainiukų ir krekerių trupinius, ¼ puodelio kakavos (likusią palikite padengimui) ir ¼ puodelio cukraus pudros (likusį palikite padengimui).
  2. Įmaišykite alų ir medų – masė neturėtų būti per daug skysta, bet gerai formuotis ir „neištyžti“. Jeigu masė per sausa, įpilkite daugiau alaus – tik darykite tai šaukštu ir palaipsniui, kad nepadaugintumėte.
  3. Mažame dubenėlyje sumaišykite likusią kakavą ir cukraus pudrą.
  4. Formuokite triufelius, apvoliokite juos cukraus pudros ir kakavos mišinyje, sudėkite į dubenį.
  5. Palaikykite šaldytuve 2 valandas arba per naktį. Patiekite atšaldytus!

 

Skanaus savaitgalio!

Straipsnio šaltinis The Beeroness.

Facebook Komentarai

Related Post

Parašykite komentarą