Renginys po:

  • 00 D.
  • 00 VAL.
  • 00 MIN.
  • 00 SEK.
+

Alaus degustacija namuose – apie ką reikėtų pagalvoti?

Categories: Alus,Maistas,Naujienos

Kai ką nors labai myli ar mėgsti, dažniausiai norisi tuo pasidalinti su visais aplinkiniais. Ko gero, ne vienas alaus mylėtojas yra sugalvojęs surengti smagią degustaciją draugams, tačiau tam, kad vakaras praeitų sklandžiai ir linksmai reikia apgalvoti nemažai dalykų. Pats svarbiausias galvosūkis – kaip nieko nežinančius draugus apšviesti apie tokį įvairų ir platų alaus pasaulį. Taigi keli patarimai norintiems smagaus ir įsimintino vakaro:

1.Iš anksto suplanuokite asortimentą.

Jūsų tikslas – parodyti, koks didelis, įvairus ir įdomus yra craft alaus pasirinkimas. Svarbu suprasti, kad dauguma Jūsų pažįstamų, kurie nieko nėra girdėję apie craft alų, greičiausiai yra susipažinę tik su tokių bravorų kaip Švyturys, Volfas Engelman ir kt. produkcija, kuri nepasižymi didele skonių diversija. Kuo daugiau skirtingų profilių – tuo geriau. Siūlome pabandyti startuoti nuo šių pagrindinių:

  • Sausas, švarus ir lengvas, pvz.: pilsneris.
  • Apyniuotas, pvz.: IPA.
  • Salyklo, riešutinis, pvz.: tamsus lageris.
  • Skrudintas, tamsus, su kavos, kakavos skoniais, kaip kad porteris ar stautas.
  • Dūminis, kaip kad rūkytas alus (Rauchbier).
  • Vaisių ir prieskonių, pvz.: dubelis.
  • Rūgštus, kaip kad lambic stilius.

2. Pridėkite derančius užkandžius.

Kad būtų dar įdomiau, prie kiekvieno pasirinkto stiliaus, pritaikykite ir derančius užkandžius. Kai draugai rinksis, ką su kuo ragauti, duokite savo patarimų, kokį stilių, su kuriuo patiekalu derinti rekomenduojate.

3. Pasirūpinkite vertinimo kortelėmis.

Paruoškite degustacines korteles, kur Jūsų svečiai galės žymėti savo įspūdžius. Paprastai jas galima surasti internete, dažniausiai anglų kalba, tačiau nepersistenkite – kuo jos bus paprastesnės, tuo geriau.

4. Pasirūpinkite detalėmis.

Stiklinės, atidarytuvai, rašikliai. Visa tai būkite pasiruošę iš anksto, kad paskutinę minutę netektų iškraustyti visų stalčių beieškant pasislėpusių tušinukų. Taip pat visą asortimentą būkite pasiruošę eilės tvarka, kuri nurodyta kortelėse. Ir, žinoma, kokia degustacija be tinkamų taurių – geriausias variantas, kai jos būna vienodos. Be abejonės, namuose ne visuomet galite turėti pakankamą skaičių, tuomet tiesiog reikėtų įsitikinti, kad stiklas tikrai švarus ir nepakeis alaus skonio. Degustacijoms dažniausiai naudojamos universalios tulpės formos taurelės.

5. Dalinkitės patirtimi.

Tie, kurie niekuomet nedalyvavo profesionalioje degustacijoje, greičiausiai nežinos, kad pirmiausiai reikia įvertinti alaus aromatą, tuomet pirmam gurkšniui leisti truputį pailsėti ant liežuvio prieš nuryjant, todėl prieš pradedant linksmybes, padarykite trumpą įžangą ir paaiškinkite, kaip viskas turėtų vykti, kaip naudotis kortelėmis, trumpai papasakokite, ką ragausite. Čia jau galite atskleisti visą savo žinių bagažą, tik, žinoma, pirmą kartą per daug juo neapkraunant svečių.

Svarbiausia – puikiai praleiskite laiką, nepamirškite muzikos, geros nuotaikos ir juoko 😉

Facebook Komentarai

Related Post

Parašykite komentarą