Renginys po:

  • 00 D.
  • 00 VAL.
  • 00 MIN.
  • 00 SEK.
+

Airiškas Guinness ir jautienos troškinys

Categories: Maistas,Naujienos

Ko gero, nėra labiau airiško recepto nei šis troškinys – jeigu, kada nors lankėtės ar lankysitės Airijoje, neparagauti jo, yra tiesiog nuodėmė. Ir nors, manau, kad troškinys visada gardesnis sėdint pub‘e kartu su gera kompanija, kodėl nepabandžius pasimėgauti juo ir namuose. Vienas šio patiekalo trūkumas – jis gaminamas ilgai, todėl apsišarvuokite kantrybe, nors garantuojame, kad rezultatas tikrai bus vertas laukimo, o ir namai kvepės nepakartojamai 😉

Troškiniui reikės:

– 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

– 1,25 kg jautienos mentės ar krūtinės išpjovos be kaulo

– ¾ šaukštelio druskos

– juodųjų pipirų

– 3 smulkintų česnako skiltelių

– 2 susmulkintų svogūnų

– 180 g susmulkintos šoninės

– 3 šaukštų miltų

– 1 (440 ml) Guinness alaus skardinės

– 4 šaukštų pomidorų pastos (galite keisti pomidorų padažu ar pomidorų tyre)

– 750 ml vištienos sultinio

– 3 morkų (nulupkite morkas ir supjaustykite 1,25 cm gabalėliais)

– 2 saliero stiebų (supjaustytų 2 cm gabalėliais)

– 2 lauro lapų

– 3 čiobrelio šakelių (arba galite naudoti džiovintus)

Paruošimas:

  1. Supjaustykite jautieną 2 cm dydžio gabalėliais. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir pabarstykite druska bei pipirais.
  2. Storapadžiame puode (turi būti tinkamas troškinimui) ant kaitrios liepsnos pašildykite aliejų. Sudėkite jautieną ir leiskite jai apkepti, kol visos gabalėlių pusės paruduos. Jeigu Jūsų puodas nedidelis ir visa jautiena negali tolygiai pasiskirstyti ant jo dugno, kepkite etapais. Apkepusią jautieną sudėkite į atskirą indą.
  3. Nuimkite puodą, kad šiek tiek atvėstų ir sumažinkite liepsną iki vidutinės. Jeigu aliejaus puode nebeliko, įpilkite dar šiek tiek.
  4. Uždėkite puodą ant liepsnos ir jame pakepinkite svogūną bei česnaką, kol suminkštės. Tada kartu įmaišykite ir šoninę.
  5. Kepkite viską, kol šoninė paruduos ir įmaišykite miltus.
  6. Supilkite Guinness alų – tik gerai išmaišykite, kad nebūtų miltų gumuliukų. Sudėkite visus likusius ingredientus į puodą, taip pat ir apkeptą jautieną bei po kepimo likusias mėsos sultis.
  7. Įpilkite tiek vandens, kad mėsa ir daržovės būtų beveik pilnai apsemtos (žr. nuotrauką).
  8. Uždenkite puodą ir pakaitinkite troškinį, kol užvirs, o tada sumažinkite ugnį, kad troškinys tiesiog švelniai burbuliuotų. Troškinkite 2 valandas – jautiena po šio proceso turėtų būti minkštutė. Nuimkite dangtį ir tada dar pavirkite ant kaitresnės ugnies 30-45 minutes, kol jautiena suminkštės tiek, kad gabalėliai lengvai iširtų praskleidus šakute, o padažas sutirštės.
  9. Nuo viršaus nugriebkite išsiskyrusius mėsos riebalus, išimkite lauro lapus ir čiobrelius.
  10. Patiekite su bulvių koše arba tradiciniu airišku Colcannon, kurio receptu pasidalijome praėjusį kartą!

Skanaus ir linksmos šv. Patriko dienos! Sláinte!

Recepto šaltinis recipetineats.com.

Facebook Komentarai

Related Post

Parašykite komentarą