Craft kultūra jos nepažįstantį dažniausiai iš pirmo žvilgsnio apžavi savo įvairove ir neįprastais skonių deriniais. Iš pradžių esame stebinami skonių įvairove aluje, o vėliau ir maisto bei šio gėrimo derinimo metu burnoje sprogstančiomis skonių puokštėmis. Šįkart pakalbinome lietuviško netradicinio verslo, kuriančius kasdienėje parduotuvės lentynoje sunkiai sutinkamus skonių duetus, kurie kaip besidomintiems craft kultūra bus tikras atradimas ir proga praplėsti savo paletę bei patirtis. Į penkis klausimus šįkart mums atsakė ach veganiško rankų darbo šokolado įmonės vadove Karolina Izabele Brusokiene.

Gal galite papasakoti trumpai apie savo verslo pradžią – kaip kilo idėja gaminti rankų darbo šokoladą? Kodėl nusprendėte užsiimti būtent šia veikla? Kaip mokėtės šokolado gamybos paslapčių? 

Prieš atsirandant šokolado gamybai mano gyvenime, vadovavau senelių namams, rūpinausi statybomis tad labai norėjosi gyvenime veikti kažką labiau magiško :} ir vieną žiemos rytą pamačiau skelbimą jog parduodamas veganiško šokolado gamybos verslas – iškart supratau,kad tai yra būtent tai ko man reikia tam gyvenimo etape. Perėmiau visus mokymus iš buvusios savininkės ir idėjos autorės, bei suteikiau šokoladui naują veidą –  pakeitėm  formą ir  pakuotę bei parinkom dar sveikesnius produktus: sojų grietinėlę pakeitėm ryžių grietinėle, o fruktozę – stevija (saldiklis neturintis kalorijų ir vienintelis nekenkiantis dantims).

Kas Jums yra šokoladas ir kodėl būtent pasirinkote stebinti veganišku šokoladu? Ar Jūsų gaminiai skirti tik tam tikrą dietos režimą turintiems asmenims? Kodėl juos turėtų/neturėtų rinktis visavalgiai?

Šokoladas man, turbūt kaip ir daugeliui žmonių, yra pagrindis kasdienis saldumynas, kuriam negaliu atsispirti. Pagrindinė šio šokolado idėja  – jog jis  sveikas ir tinkamas VISIEMS, tiek mažiems vaikams, tiek diabetu sergantiems, tiek besilaikantiems dietos, tiek sportuojantiems, tiek netoleruojantiems laktozės, tiek veganams. Jis nekenkia dantims, kas buvo labai svarbu, nes turime odontologijos kliniką ir norėjom rasti saldiklį, kuris yra draugiškas dantims :} . Taip pat norėjau jog mano dviejų metų dukrytė galėtų drąsiai valgyti šokoladą nebijant sugadinti dantukų bei esu rami jog šokoladas pagamintas tik iš kokybiškų, ekologiškų sudedamųjų dalių.

Turite tikrai nemažą skonių pasirinkimą – gal galite plačiau papasakoti, kaip vyskta šokolado kūrybos procesas, kaip atrodo Jūsų kaip šokolado gamintojų diena? Ar daug prisimaguriaujate gamindami? 

Šokolado skoniai yra parinkti daug ragaujant ir galvojant apie derinius, kurie žmogaus organizmui būtų naudingi. Tarkim levandos ir citrina, tai gaiviai tonizuojančiai raminantis šokoladas tinkamas po streso kupinos dienos norint atgaivinti protą, rožės ir juodieji pipirai – derinys padedantis greičiau priimti sprendimą bei paaštrinti protą :}. Ragaujam kiekvieną šokolado partiją norėdami visada išgauti tobulą skonį bei  aukščiausią kokybę. Šokoladas charakteriu primena moterį, vieną akimirką gali būti puikus – laimingas, o kitą jau visa partija nepasisekus – lyg kažkuo nusivylusi ar nepatenkinta moteris.. Tad tai jog šokoladą gaminam iš sveikų ir natūralių produktų apsunkina darbą nes šokoladas labai jautrus temperatūros pokyčiams ir kitiems išorės veiksniams, bet  su kiekviena diena vis labiau suprantam ko reikia ŠOKOLADUI ir nusivylimų vis mažiau :}. Gaminant šokoladą turbūt kaip ir ,bet kuriam kitam versle, dienos yra kupinos iššūkių ir nenumatytų įvykių, tačiau užuodžiant nuostabų aromatą bei jį ragaujant, pamirštamos visos dienos smulkmenos ir rūpesčiai ir kaskart džiaugiuosi,kad mano gyvenime atsirado šis sveikas produktas :}

Šiuo metu rinkoje jaučiamas sujudimas – vienas po kito „dygsta“ nauji judėjimai, nedideli vietiniai verslai, pvz.: veganiškos krautuvėlės, lietuviški rankų darbo drabužiai, aksesuarai, craft aludariai, kaip manote kokių naujų vėjų dar galime laukti Lietuvoje? Ar ir Jūs savo klientams planuojate staigmenų ateityje? 

Pirmiausia labai džiaugiuosi, kad Lietuva neatsilieka nuo pasaulinių tendencijų ir kuriame savo produktus, žinoma, labai gaila, kad dažnai lietuviški gaminiai dėl savo aukštos kokybės ir kainos iškeliauja svetur , nes eiliniam lietuviui jie sunkiai įkandami, bet nėra to blogo kas neišeitų į gerą, tad lietuviai garsina savo šalį rodydami, jog nors mes maži, bet galima konkuruoti su didžiulėmis valstybėmis. Taip pat lietuviai kurdami puikius produktus – neemigruoja, o įrodo, jog šalyje turime puikių talentingų žmonių, sugebančių padaryti daug. Naujovių tikiuosi ir laukiu kuo daugiau, žinoma, labiausiai mane domina sveikų produktų naujovės, kurių iš tikrųjų daugėja su kiekviena diena, tik labai gaila jog didžioji dalis, tarkim veganiškų produktų, yra pagaminti iš labai prastos kokybės produktų neturinčių jokios teigiamos naudos organizmui, o sukurti tik tam, kad atkartoti įprasto, neveganiško maisto skonį. Labai norisi, kad maistas būtų ne tik skanus ir gražus, bet ir kuo daugiau naudos teiktų sveikatai. Patys apie naujoves tikrai galvojam ir galvos ūžia nuo idėjų, bet viskas step by step, pirmiausia norim būti priimti su šiais 6 skonių šokoladais, o vėliau  tikrai nustebinsime įviariomis naujienomis :}.

Kuris Jūsų šokoladas yra smagurių mėgstamiausias ir kuriuos rekomenduotumėte pabandyti tik susipažįstantiems su „Ach skanu“ šokoladu? Ar dalyvaujate parodose, renginiuose? Kur galima įsigyti, susitikti ar paragauti Jūsų gaminių? 

Dėl mėgstamiausio šokolado tai gal išskirčiau tris skonius, tai būtų migdolai ir cinamonas, pistacijos ir druska bei   levandos ir citrina. Pirmieji du yra užtikrinti favoritai,o trečias žmonėms skamba egzotiškai ir labai vilioja paragauti. Pati siūlau išbandyti mėtų ir razinų skonio šokoladą, kuris yra ir mano šeimos mėgstamiausias. Žinau, kad dažnas yra ragavęs angliško tipo šokolado su mėtomis ir nusivylęs, tačiau mėtos ir razinos yra puikus derinys, nes razinos šokoladui suteikia natūralaus saldumo, o mėtos švelniai atgaiviną visą derinį ir skonis tikrai puikus :}.  Mūsų šokolado galite įsigyti visose Biosalos parduotuvėse bei įvairiose mažose sveiko maisto prekybos vietose, taip pat visada mus rasite Veganų festivaliuose, taip pat artimiausia mugė, kurioje dalyvausime bus Sostinės dienos. Daugiau informacijos rasite mūsų Facebook puslapyje “ach vegan šokoladas”.

Facebook Komentarai

Related Post

Parašykite komentarą

CAPTCHA