Renginys po:

  • 00 D.
  • 00 VAL.
  • 00 MIN.
  • 00 SEK.
+

5 klausimai Sakiškių bravorui

Categories: Alus,Naujienos

Praėjusį kartą pakalbinome barą Prohibicija, na o kandangi neseniai lankėmės Sakiškių rūgštaus alaus pristatyme, sugalvojome ir jiems užduoti 5 greitus klausimus – sužinokite, ar alaus virimas tikrai romantiškas procesas ir kokį alų svajoja išvirti Sakiškių aludaris Gediminas:

1. Kokį pirmą craft alų pagaminote?

Sakiškės niekada negamino kažko paprasto ir neva tai craft kaip atskiro segmento. Veikiame jau du metus ir visuomet savo dėmesį skyrėme tik išskirtinės išraiškos alui. Mūsų specializacija – įdomus produktas, neįprastos žaliavos. Dabar daugiau eksperimentuojame su laktine, rūgščia fermentacija.
Pirmi mūsų išleisti alūs buvo witbier ir saison. Witbier’as yra belgiško stiliaus kvietinis alus su apelsinų, citrinų bei greipfrutų žievelėmis bei kalendra. Saison – belgiškas kaimo elis, pasižymintis aukštos fermentacijos temperatūros sukurtais gvazdikėliniais ir pipiriniais fenoliais. Juokinga istorija, kodėl šiuos alus pasirinkome pradžiai buvo ta, jog pradėjome dar nepasileidę šaldymo įrangos. Neturėjome galimybės palaikyti ir neleisti kilti fermentacijos temperatūroms. Abu stiliai nėra labai lepūs žemesniems temperatūriniams režimams, todėl rinkomės juos.

 2. Daugelis įsivaizduoja alaus virimą kaip romantišką užsiėmimą. Ar taip ir yra?

Tai priklauso. Įsivaizduokite jog tvarkotės namuose. Pradedate nuo grindų. Tada išvalote dulkes, langus, vonią, tualetą virtuvę. Viską valote ir sterilizuojate iki tokio lygio, jog valgyti realiai įmanoma iš unitazo. Pusę dienos plaunate indus ir valgymo įrankius. Tam kartui įvedate tvarką, o nuo rytojaus viską darote nuo pradžių. Ir taip kiekvieną darbo dieną. Jei Jums tai primena romatiką, tada taip – alaus virimas romantiškas užsiėmimas. Procesai vyksta taip, jog 90 procentų darbo laiko dirbi geriau apmokamu valytoju. Pagrindinis alaus ingredientas yra švara ir higiena. Visa kita – reikšmingos detalės. Yra ligonių, kuriuos tai tenkina ir suteikia kažkokią pilnatvę. Vieni iš jų esam mes.

 3. Kas mūsų laukia artimiausioj ateity (kalbant apie jūsų alų)? Dar vienas statinių brandos eksperimentas (šįkart romo). Vasarą gilinsimės į Saison stilių ir jo prievartavimą. Tikimės pradėti realią laukinę fermentaciją medžio statinėse.

 4. Kokį alų svajojate išvirti? Sūdytos karamelės porterį, zefyrinį imperinį milk stoutą. Kažką tokio 🙂

 5. Geriausias alus, kurį ragavote praėjusią savaitę?  Brewdog – Tokyo; The Kernel – London sour Damson.

Sakiškių rūgštaus alaus pristatymą galite pamatyti čia.

Facebook Komentarai

Related Post

Parašykite komentarą