5 klausimai Laukiniams ir jų Ivanka

Categories: Alus,Naujienos

1. Ko gero, nebūsime pirmi, kurie Jūsų klaus šiame etape, bet kas yra „Laukiniai“? Gal galite pasidalinti trumpa priešistore ir kartu pristatyti save alausrenginiai.lt skaitytojams?

Visų pirma, Laukiniai yra du žmonės ir jie nori palikti pėdsaką žemėje! Antra, Laukiniai – tai šiuolaikiški aludariai, kurie atėjo čia su idėja, su tikslu paskatinti žmones tapti Laukiniais.

Aš visada turėjau svajonę vienoje iš parduotuvių lentynų pamatyti savo rankomis virtą alų. Įsivaizdavau tą momentą, kai stovėdamas parduotuvėje imu tą buteliuką, apžiūrinėju jį ir tuo metu man kyla šypsena.

Tom taip pat visada norėjo susieti savo gyvenimą su aludaryste. Jis svajojo turėti mažą bravorą, kuriame virtų įvairių skonių alų ir, galima sakyti, mus likimas suvedė.  Ilgą laiką dirbau vienoje logistikos įmonėje ir joje vėliau įsidarbino Tom, kuris turėjo panašių svajonių į mano. Supratę, ką turime daryti, pradėjome kurti planus, įgijome aludarių kvalifikaciją ir po ilgo 12 mėnesių planavimo nusprendėme TAI padaryti.

2. Savo Facebook paskyroje skelbiate, kad atėjote laužyti aludarystės taisykles. Kokiems pirmiems nusistovėjusiems skoniams mesite iššūkį ir kada planuojate pristatyti pirmą alų?

Savo Facebook paskyroje mes kalbame apie tai, kad atėjome kurti savo skonio taisykles ir kartu išgyventi naujas skonio patirtis. Kaip tai darysime? Mes imame įprastą alaus stiliaus receptą ir kurdami naują receptą, iškreipiame jį pridedant naujų ir neįprastų produktų: vaisių, prieskonių, daržovių, ir kitų natūralių ingredientų, kurių pagalba gaunamas natūralus kvapas, spalva ir skonis.

Didžioji dalis žmonių Lietuvoje mėgsta didžiųjų alaus daryklų alų, tačiau pasaulis keičiasi ir žmonės pradeda ieškoti ne tik naujų emocijų ar patirčių, bet ir naujų skonių. Mes tikimės, kad padėsime atrasti tas naujoves. Labai norime, kad žmonės taptų Laukiniais ir išeitų už įprasto skonio ribų.

Pirmasis alus yra savotiška Belgijos kaimiško alaus interpretacija (American White Saison). Jis lengvas, apyniuotas, vaisinis – skanus :)) Planuojame startuoti šią savaitę keliuose baruose Vilniuje ir Kaune.

3. Kur bus galima paragauti Jūsų eksperimentų, kokiais kiekiais ir kur, jei ne paslaptis, verdate alų?

Pradžioje alus bus pilstomas Vilniaus ir Kauno baruose. Išpilstymo vietas skelbsime Facebook paskyroje. Šiuo metu alų verdame pagal susitarimą vienoje alaus darykloje esančioje Vilniaus rajone.

4. Ar turite ateities viziją Laukiniams? Jei taip, kokia ji? Kokį ambicingiausią alų esate suplanavę/norėtumėte išvirti?

Norime, kad Laukiniai taptų prekės ženklu, kuris asocijuotųsi su laisve, su gyvenimu be ribų. Mums svarbiausia yra idėja, su kuria atėjome pas žmones. Juk šiuolaikinis gyvenimas sukurtas taip, kad kiekvienas sukamės savo gyvenimo rate ir nepastebime savęs, savo jausmų ir to, ko norime. Laukiniai yra čia tam, kad paskatintų žmones stabtelėti, prisiminti save, prisiminti savo svajones ir išdrįsti išeiti už įprasto gyvenimo ribų. O mūsų verdamas neįprastas alus bus kaip pavyzdys, kad galima įgyvendinti savo svajones ir “išeiti už ribų”.

Oi, net neįsivaizduojate, kiek ir kokių alaus rūšių norime išvirti. Dabar verdame tokias rūšis, kokias mums leidžia išvirti techninės galimybės. Vienaip ar kitaip, pažadame, kad ateityje Jus stebinsime.

5. Į kokią auditoriją orientuojate savo projektą: ar Jūsų alus bus skirtas visiems alaus mėgėjams, o gal norite sudominti platesnį/siauresnį spektrą? Kuo planuojate patraukti dėmesį ir ką darysite kitaip nei kiti Lietuvos craft’ai?

Mes norime pasiekti tuos žmonės, kuriems yra pabodusi didžiųjų alaus daryklų produkcija ir jie ieško naujų skonių. Būsime labai labai laimingi, jeigu mus taip pat pamėgs ir žmonės, kurie jau artimai susipažinę su craftu, ir tie, kurie tik pradeda savo skonio kelionę.

Laukinių tikslas nėra vien alus, svarbiausia mums – idėja ir jos pagalba kursime savo bendraminčių – Laukinių žmonių ratą.

Pirmoji Laukinių naujiena pasirodė jau šiandien:

Už lango puikus ir vasariškas oras – ideali diena svajonių išsipildymui.
Pristatome Jums pirmąjį kūrinį – kaimietę iš Belgijos IVANKĄ. Nuo šiandien IVANKĄ galima sutikti Vilniuje: Nisha Craft Capital ir Kaune: NiSha craft beer bar
Kaimietė iš Belgijos Ivanka – tai lengvas ir vasariškas belgiškai / amerikietiškas skonis.
Kuriant šį receptą buvo panaudotos belgiškos kaimiškos mielės, kurios Ivankai suteikia lengvumo, o modernūs amerikietiški apyniai ir apelsinų žievelė, veikdami kartu, užgožia belgiškam alui būdingus bruožus ir sukuria tikrą amerikietišką citrusinių kvapų bei skonių pojūtį.

Facebook Komentarai

Related Post

One Response to "5 klausimai Laukiniams ir jų Ivanka"

  1. AndriusK Posted on 2017-08-19 at 07:11

    Ragavau VAK’e IVANKOS. Neatrodė kad ten net 5.7%, gėrėsi lengvai. Daugiau komentuoti neturiu kompetencijos.

Parašykite komentarą

CAPTCHA