Renginys po:

  • 00 D.
  • 00 VAL.
  • 00 MIN.
  • 00 SEK.
+

5 klausimai barui „Prohibicija“

Categories: Barai,Naujienos

Praėjusį mėnesį savo slaptas duris atvėrė baras – alaus parduotuvėlė Prohibicijaįsikūrusi Vilniaus senamiestyje. Pasmalsavome ir uždavėme 5 klausimus baro savininkui bei vadovui, Tomui, apie baro atidarymą, asortimentą ir alaus svajonių šalį:

Su kokiu didžiausiu iššūkiu susidūrėte atidarydami barą?
Negalėčiau pasakyti, kad iššūkių buvo labai daug – bene didžiausias jų buvo laikas. Norėjosi judėti į priekį kuo greičiau, bet kartu viską atlikti kokybiškai. Vis dėlto, greičiausiai daugumai barų savininkų žinoma bėda ištiko ir mus – planavome atsidaryti praėjusių metų pabaigoje, bet startavome tik šių metų vasarį. Ir vis dar tvarkomės bei tobulėjame kiekvieną dieną. Kitų problemų sprendimus pasiūlė labai geranoriški „kaimynai“ – Etmonų Špunka, kurie perdavė mums daugelį „know how“ subtilybių susijusių su baro veikla, o baro įrengimą patikėjome senam savo draugui, interjero dizaineriui ir šiaip auksinei rankelei – Povilui su kuriuo pavyko apjungti mūsų norimą konceptą ir jo pasiūlymus.

Kokiais faktoriais remiantis sudarėte savo alaus asortimentą?
Pirmiausiai tai vieta, kuri reprezentuoja Prohibicijos importuojamą produkciją. Pagrindinis tikslas yra parodyti kiek nerealių ir funky alų į Lietuvą importuojame, todėl vienas iš pagrindinių kriterijų buvo veikti ne tik kaip barui, bet kartu siūlyti žmonėm įsigyti alaus išsinešimui. Prie maždaug 115 skirtingų mūsų vežamų alų, taip pat siekiame prijungti ir geriausią lietuvišką craft produkciją, bei kelias stilių klasikas. Taip mūsų asortimente atsidūrė Sakiškių alus, greitu metu pasipildysime Black Light Brewing ir Genio buteliniu asortimentu. Vėliau mielai priimsime ir kitas naujienas. Iš klasikinių produktų turime kelis lambic stiliaus atstovus, bet iki vasaros šią lentyną norime praplėsti kiek labiau, taip pat pildome ir trappistų produkcijos spragas, bei siekiame turėti geriausius ir populiariausius craft’o atstovus, kuriuos į Lietuvą atveža kitos įmonės. Pilstomo alaus asortimente visuomet turėsime bent vieną lietuvišką kraną – šiuo metu rotuojame tarp Sakiškių alaus ir Genio produkcijos. Taip pat vienas kegas visuomet slaptas – po šiuo pavadinimu bus pajungti įdomiausi, stipriausi, rečiausi ir netikėčiausi alūs. Dundulio produkcijos mūsų asortimente nėra, nes visą jų alų galima rasti įėjus pro kitas vidinio kiemo duris – Etmonų Špunkoje, taip pat Dundulio alumi prekiauja ir šalia esantis Monstro baras, bei Meatballs’ai.

Ar dažnai sulaukiate lankytojų, kurie nėra ragavę craft alaus? Kokį alų išbandyti jiems rekomenduojate?
Ne. Šis bendrinis terminas ganėtinai plačiai paplitęs bent jau tarp mūsų klientų rato. Mūsų klientai labiausiai ieško netikėtų skoninių variacijų, todėl mėgstame jiems pasiūlyti išbandyti alų su tropiniais vaisiais, laukinėmis mielėmis ar pieno rūgšties bakterija. Konservatyviems klientams siūlome išbandyti kraftinių, labiau apyniuotų lagerių arba įdomių IPA/APA variantų.

Kokį alų ragavote/ragausite šiandien?
Šiandien išbandysiu vieną iš Prohibicijos naujienų – Mr. Blue – belgiško saison’o interpretaciją su mėlynėmis, bei naują Dundulio ir švedų Narke Kulturbryggeri bendrą gotlandricka stiliaus alų.

Alaus svajonių šalis jums?
Be jokios abejonės – Belgija.

Facebook Komentarai

Related Post

Parašykite komentarą