Renginys po:

  • 00 D.
  • 00 VAL.
  • 00 MIN.
  • 00 SEK.
+

3 alūs ir 3 meksikietiški Taco‘s

Categories: Maistas,Naujienos

Norite surengti smagų vakarą su netradiciniu meniu ir alumi?!  Atsibodo tas pats vynas ir sūris arba čipsai prie alaus?! Išbandykite šiuos 3 taco’s receptus su mėgstamu alumi – ir patys pirštus apsilaižysite, ir svečiai liks be žado.

azijietiski-taco

Vegetarams – Taco’s su tofu, kimchi ir alumi

Reikės:

Taco’s:

– 450 g kieto tofu

– 350 ml IPA arba šviesiojo elio

– 1 ½ stiklinės miltų

– 1 šaukšto kepimo miltelių

– 1 arb. šaukštelio druskos

– 2 šaukštų čili miltelių (galite keisti į paprikos)

– 1/3 stiklinės kukurūzų krakmolo

– 1 stiklinės džiūvėsėlių

– 2 stiklinės daržovių, riešutų ar rapsų aliejaus

– 15 cm skersmens tortilijų

Aštrūs Kimchi:

– 1 vidutinė Pekino salotų galva

– ½ stiklinės druskos

– Vanduo

– 4 susmulkinti svogūnėliai su laiškais

– 10 susmulkintų česnako skiltelių

– Maždaug 3 cm dydžio susmulkinto imbiero gabalėlis

– 1/3 stiklinės cukraus

– ¼ stiklinės sojų padažo

– 2 šaukštai čili miltelių (galite keisti aitriąja paprika)

 Garnyras:

– Svogūniukai

– Kalendra

– Smulkinti meduje apkepinti riešutai

Hoison padažas (ieškokite didesnėse parduotuvėse prie egzotiškos virtuvės)

– Žalioji citrina

Paruošimas.

  1. Paruoškite Taco’s. Sumaišykite alų, kepimo miltelius, druską ir pipirus nedideliame dubenyje. Uždenkite ir palaikykite šaldytuve apie 20 min. Padėkite tofu į lėkštę su įtiestu popieriniu rankšluosčiu. Nusausinkite ir supjaustykite 1,5 cm dydžio kubeliais. Paruoškite eilę ingredientų, į kuriuos mirkysite tofu: pirmas indas su kukurūzų krakmolu, antras – alaus tešla ir paskutinis džiūvėsėliai. Pabaigoje patieskite kepimo popieriaus lakštą ar pjaustymo lentelę, ant kurios galėtumėte sudėti paruoštus tofu. Išvoliokite tofu krakmole ir nukratykite perteklių. Su šakute įmerkite į alaus tešlą ir apsukite ja gabalėlį iš visų pusių. Galų gale, iš visų pusių apvoliokite džiūvėsėliais ir padėkite ant kepimo lakšto. Tai kartokite, kol paruošite visus gabalėlius. Pakaitinkite aliejų gilesnėje keptuvėje ant vidutinės liepsnos. Kai aliejus pasieks 180◦C temperatūrą, sudėkite tofu gabalėlius ir apkepkite iš abiejų pusių po 4-5 minutes. Išimkite ir išdėliokite ant popierinio rankšluosčio, kad nusausėtų. Patiekite iš karto su šiltomis tortilijomis, kartu su svogūnėlių, kalendros, smulkintų riešutų ir šlakeliu žaliosios citrinos garnyrui.
  2. Aštrūs Kimchi. Perpjaukite pekino kopūstą išilgai ir išimkite kietą vidurį. Supjaustykite maždaug 3 cm. horizontaliomis juostelėmis. Sudėkite į didelį indą, apibarstykite druska ir užpilkite vandeniu, kad apsemtų. Uždenkite lėkšte ar lentele ir leiskite pabūti per naktį arba 24 valandas. Išimkite ir gerai nusausinkite. Sumaišykite svogūnėlius, česnaką, imbierą, druską, sojos padažą ir čili miltelius dideliame dubenyje. Sudėkite kopūstą ir maišykite tol, kol padengsite visus gabalėlius. Sudėkite į švarius stiklainius ir užsukite. Laikykite kambario temperatūroje. Po 24 valandų atidarykite, kad išleistumėte dujas ir patikrinkite, ar vyskta rūgimas. Leiskite rūgti dar 4 dienas, vėliau laikykite šaldytuve. Kol ilgiau leisite Kimchi rūgti, tuo aštresni jie taps.
  1. Patiekite kartu su paruoštais Taco’s.

IPA tešlos žuvies Taco’s su mangų salsa ir avokadų kremuzuvie-taco

Reikės:

Žuviai:

– 450 g baltos žuvies

– 1 ½ stiklinės miltų

– 1 stiklinės IPA alaus

– 1 šaukštelio paprikos miltelių

– 1 šaukštelio čili miltelių

– ½ šaukštelio kumino

– 1 šaukštelio druskos

– Aliejaus kepimui

Mango salsai:

– 2 mangai, nulupti ir supjaustyti 1,5 cm kubeliais

– ¼ stiklinės susmulkintos raudonosios paprikos

– ½ jalapeno pipiro, be sėklyčių, susmulkinto

– 2 šaukštai susmulkinto mėlynojo svogūno

– 1 žaliosios citrinos sulčių

– 1/8 šaukštelio čili miltelių

– 2 šaukštai susmulkintos kalendros

– Druskos ir pipirų pagal skonį

Avokado kremui:

– 1 avokadas be kaulo

– 1-2 šaukštai natūralaus jogurto

– 1 šaukštas grietinės

– ½ žaliosios citrinos sulčių

– Aštraus padažo pagal skonį (angl. Hot Sauce, ieškokite didesnėse parduotuvėse egzotiškų produktų skyriuje arba keiskite kitu aštriu padažu)

– Druskos ir pipirų pagal skonį

Patiekimui:

– Taco laiveliai (minkšti arba kieti)

– Žaliosios citrinos skiltelės

– Aštrus padažas

Paruošimas.

  1. Paruoškite žuvį. Sumaišykite 1 stiklinę miltų, paprikos, čili miltelius, kuminą ir druską vidutiniame dubenyje. Supilkite IPA, išmaišykite ir leiskite pastovėti kambario temperatūroje bent 30 min., kad pakiltų mielės. Tuo metu nusausinkite žuvį, supjaustykite 3 cm gabalėliais ir įtrinkite druska bei pipirais. Apvoliokite likusiuose miltuose.
  2. Pagaminkite mango salsa. Sumaišykite visus ingredientus nedideliame dubenyje. Įmaišykite druskos, žaliosios citrinos sulčių ir aštraus padažo pagal skonį.
  3. Paruoškite avokado kremą. Nedideliame dubenyje šakute sutrinkite avokadą. Sudėkite jogurtą, grietinę, aštrų padažą ir žaliosios citrinos sultis ir trinkite toliau, kol suformuosite vientisą masę. Įdėkite daugiau grietinės ar jogurto, kol pasieksite norimą konsistenciją. Paskaninkite druska ir aitriu padažu pagal savo skonį.
  4. Iškepkite žuvį. Užpildykite keptuvę 1,5 cm sluoksniu aliejaus ir įkaitinkite iki 180◦C. Imkite žuvies gabalėlius ir nukratykite nereikalingus miltus, išvoliokite alaus tešloje ir dėkite į keptuvę (nepridėkite per daug, kad nesuliptų vieni ant kitų). Kepkite 3-5 minutes, kol paruduos. Iškepusius gabalėlius išdėliokite ant popierinių rankšluosčių, kad nusausėtų.
  5. Patiekite. Pašildykite tortilijas (taco laivelius), sudėkite į jas žuvį, tada įdėkite avokado kremo ir ant viršaus – mango salsa. Patiekite su žaliosios citrinos skiltelėmis ir aitriuoju padažu.

avokadu-tacoKeptų avokadų Taco’s su meksikietišku Curtido

Reikės:

Meksikietiškam Curtido:

– ½ nedidelio kopūsto

– 1 nedidelio mėlynojo svogūno susmulkinto šiaudeliais

– 1 didelės tarkuotos morkos

– ½ stiklinės vandens

– ½ stiklinės obuolių acto

– ¼ stiklinės Sriracha padažo (jeigu nerasite parduotuvėje, keisti bet kuriuo aitriuoju padažu)

– 2 šaukšteliai džiovinto oregano

– 2 šaukšteliai cukraus

– 2 šaukšteliai druskos

Alaus tešloje keptiems avokadams:

– 2 stiklinės stipresnio gintarinio elio

– 2 stiklinės miltų

– 2 šaukštai česnako miltelių

– 2 šaukšteliai kepimo miltelių

– 2 šaukšteliai druskos

– 1 šaukštelis maltų pipirų

– 2 stiklinės džiūvėsėlių

– 2 dideli sunokę avokadai

– Alyvuogių arba daržovių aliejaus kepimui

– 8-16 nedidelių tortilijų, pašildytų

– Šviežios kalendros patiekimui

Paruošimas.

  1. Paruoškite Curtido. Užvirinkite 4 stiklines vandens. Sudėkite kopūstus, svogūnus, morką dideliame dubenyje ir sumaišykite. Supilkite į verdantį vandenį ir leiskite pabūti 5 minutes. Nupilkite. Nedidelėje gilesnėje keptuvėje sumaišykite pusę puodelio vandens, actą, Sriracha padažą, oregano, cukrų ir druską. Užvirinkite ant aukštos temperatūros. Nuimkite nuo liepsnos ir pamaišykite, kad cukrus bei druska ištirpo. Užpilkite ant nusausintų daržovių mišinio ir išmaišykite. Atvėsinkite kambario temperatūroje, tada uždenkite ir įdėkite į šaldytuvą. Curtido gali būti prieš vieną savaitę – kuo ilgiau leisite jam stovėti, tuo gerenis skonis.
  2. Iškepkite avokadus. Supilkite alų, miltus, česnako miltelius, kepimo miltelius, druską ir pipirus į dubenį ir išmaišykite. Paruoškite gilią keptuvę, į kurią įpilkite 5 -7 cm aliejaus sluoksnį – aliejus negali siekti pusės keptuvės gylio. Įkaitinkite aliejų iki 180◦C. Pabarstykite džiūvėsėliais švarų paviršių ir pasiruoškite avokadus – perpjaukite per pusę ir kiekvieną pusę išilgai supjaustykite į 4 gabalėlius. Kiekvieną gabalėlį pamirkykite alaus tešloje, o vėliau džiūvėsėliuose. Atsargiai sudėkite į aliejų ir kepkite apie 3-5 minutes, kol paruduos ir taps traškūs. Išimkite ir iš karto pabarstykite druska ir pipirais. Išėmus sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusausėtų.
  3. Patiekite. Į kiekvieną tortiliją įdėkite 2 avokado gabalėlius ir su žnyplėmis išimkite Curtido bei uždėkite ant kepto avocado į tortiliją. Papuoškite šviežia, smulkinta kalendra.

Pradėkite rinktis alų ir lėkite į egzotiškų produktų skyrių – savaitgalis jau visai ne už kalnų!

Straipsnio šaltinis.

Facebook Komentarai

Related Post

Parašykite komentarą